Vergelijk 2.456.932 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Honor 20 Pro mag niet verkocht worden in Europa

Nieuws Honor 20 Pro mag niet verkocht worden in Europa
Door ,

Het gaat van kwaad tot erger voor Huawei. Nadat diverse fabrikanten hun samenwerking op hebben gezegd, lijkt submerk Honor nu ook flinke hinder te ondervinden van de sancties. Het nieuwste vlaggenschip van de fabrikant, de Honor 20 Pro, mag naar verluidt niet verkocht worden op de Europese markt.

Afgelopen week werd de techwereld opgeschud door de ingrijpende sancties die de Verenigde Staten oplegden aan Huawei. De Chinese techgigant is op de zwarte lijst geplaatst van bedrijven waar Amerikaanse ondernemers geen zaken mee mogen doen. Huawei zou volgens de Amerikaanse overheid zich schuldig van spionageactiviteiten via haar netwerkapparatuur. Ondanks de 3 maanden respijt die de regering van Trump het techconcern heeft gegeven, lijken schokkende gevolgen onontkoombaar.

Honor 20 Pro mist Google Play-certificering

Op dinsdag 21 mei jongstleden presenteerde submerk Honor met gepaste trots de Honor 20-serie. Naast de Honor 20 Lite en de reguliere Honor 20 was de meeste aandacht gericht op het meest premium toestel, de Honor 20 Pro. 01net uit Frankrijk meldt dat deze toptelefoon als eerste toestel de desastreuze gevolgen gaat merken van de sancties. Naar verluidt is de Honor 20 Pro niet op tijd door het Google Play-proces gegaan om gecertificeerd te kunnen worden. 

Nu het Amerikaanse Google niet meer mag samenwerken met Huawei en Honor, ziet het ernaar uit dat het gemis van deze certifcering ertoe zal leiden dat de Honor 20 Pro niet uitgebracht kan worden in westerse landen. De eerste tekenen van een probleem deden zich al voor op het evenement van 21 mei voor. Zo mochten mediavertegenwoordigers geen Honor 20 Pro meenemen om te recenseren. Hoewel de 3 maanden respijt van de VS voor Huawei enige adempauze verlenen aan de techgigant, geldt deze tussenpauze enkel voor smartphones die al uitgebracht zijn.

Release onzeker

Uit Franse bronnen blijkt dat de lancering van de Honor 20 Pro op losse schroeven staat. De oorspronkelijke releasedatum was ergens in juli gepland. Op dit moment wil Honor echter niet meer kwijt dan dat de Honor 20 Pro 'binnenkort' verschijnt. Een ander opmerkelijk feit is dat de reguliere Honor 20 wel op tijd de Google Play-certificering binnen heeft weten te halen. Honor hoopt de reguliere Honor 20 eind juni op de markt te brengen. Met Android welteverstaan.

Honor 20 Lite beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 14,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 16,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 16,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 20,00 € 0,- Bekijken
Alle Honor 20 Lite aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden