Vergelijk 3.298.615 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony: ‘Wij blijven smartphones maken’

Nieuws Sony: ‘Wij blijven smartphones maken’
Door ,

Sony heeft geen intentie om de smartphonemarkt op korte termijn te verlaten. Sterker nog, smartphones zijn onmisbaar voor het portfolio van het Japanse elektronicaconcern. Voor jongeren is het veelal hun primaire apparaat om tv te kijken.

Dat zegt Kenichiro Yoshida, CEO van Sony, op een persconferentie met journalisten, zo schrijft persbureau Reuters.

Sony heeft een zware periode achter de rug op de smartphonemarkt. Bij de presentatie van de meest recente kwartaalcijfers kregen we te horen dat de fabrikant slechts 6,5 miljoen smartphones verkocht in heel 2018. Een jaar eerder waren dat er nog twee keer zo veel. En voor komend jaar voorspelt Sony dat er slechts 5 miljoen mobiele telefoons over de toonbank gaan. Sony’s marktaandeel op de smartphonemarkt is volgens analisten kleiner dan 1 procent.

Entertainment

Voor sommigen zijn deze verkoopcijfers aanleiding om het plan op te werpen om de smartphone-afdeling af te stoten, zodat Sony zich kan richten op meer winstgevende activiteiten. Daar wil het Japanse technologiebedrijf niets van weten. Kenichiro Yoshida, de CEO van Sony, zegt dat smartphones een belangrijke hoeksteen zijn van de bedrijfsvoering.

“De afdeling consumentenelektronica richt zich sinds haar oprichting op entertainment, niet op dagelijkse benodigdheden zoals koelkasten en wasmachines. Wij zien smartphones als hardware voor entertainment, niet als component om ons merk duurzaam te maken. Jongere generaties kijken geen TV meer. Hun eerste contactpunt is een smartphone.”

Exit-strategie

Eerder deze week vond op het hoofdkwartier van Sony in Tokyo de Sony Corporate Strategy Meeting plaats. Daar vertelde Sony meer over haar toekomstplannen. Yoshida vertelde onder meer dat hij de smartphoneafdeling in 2020 weer winstgevend wil maken. Om dat te bereiken moeten de operationele kosten gehalveerd worden ten opzichte van 2017. Daarnaast wil hij consumenten verleiden om meer Xperia-telefoons als de Sony Xperia 1 te kopen door ‘baanbrekende technologieën’ in haar producten te verwerken.

Tot slot -en dat maakt de uitspraak van Sony’s hoogste baas zo interessant- gaat Sony zich op sommige markten terugtrekken en niet langer smartphones verkopen. Deze transformatie is noodzakelijk om de divisie weer winstgevend te maken. Concreet betekent dit Sony in de nabije toekomst de smartphoneverkoop in Canada, Australië, Afrika, Zuid-Amerika, Mexico en het Midden-Oosten staakt. Europa, Japan, Taiwan en Hong Kong zijn daarentegen zogeheten focus regions. Daar gaat de verkoop van mobiele telefoons onverminderd door.

Wat vinden jullie: doet Sony er goed aan smartphones te blijven verkopen, of kan ze beter het bijltje erbij neergooien? Wie van jullie heeft op dit moment een Xperia-telefoon, of in het verleden gehad? Hoe tevreden ben/was je over het toestel? Laat het ons weten door een reactie onder dit bericht achter te laten.

Sony Xperia 1 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 35,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 39,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 41,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 31,50 € 13,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 35,00 Bekijken
Alle Sony Xperia 1 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden