Vergelijk 2.541.962 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

OnePlus 3 en 3T ontvangen Android Pie

Nieuws OnePlus 3 en 3T ontvangen Android Pie
Door ,

Gebruikers van de OnePlus 3 en OnePlus 3T hebben er even op moeten wachten, maar het moment is eindelijk daar: OnePlus rolt op dit moment Android 9.0 Pie moment uit naar de twee flagship killers. De smartphones zijn respectievelijk 3 en 2,5 jaar oud.

Ongeveer een jaar geleden ontstond er de nodige ophef over het updatebeleid van OnePlus. Nadat de OnePlus One, OnePlus X en OnePlus 2 een miniem aantal updates hadden mogen ontvangen, leek de fabrikant hetzelfde in petto te hebben voor gebruikers van de OnePlus 3 en OnePlus 3T. Na Android 8.0 Oreo zouden er geen software-updates meer volgen. Eind juli 2018 kwam het bedrijf daar echter op terug. De OnePlus 3-serie zou alsnog een update krijgen naar Android Pie, maar het zou wel even duren.

Android Pie voor OnePlus 3 en 3T

Ongeveer driekwart jaar na de release van Android 9.0 Pie is het moment dan eindelijk daar. Via een officieel persbericht laat de voormalig flagship killer weten dat de globale uitrol van Android 9.0 Pie is gestart voor de twee telefoons. Dankzij deze update behoren de OnePlus-telefoons tot een van de oudste smartphones die nog gebruikmaken van de meest recente Android-software. De OnePlus 3 zag het levenslicht op 14 juni 2016, en de OnePlus 3T verscheen ten tonele op 15 november 2016.

OnePlus 3T

De nieuwe Android-update zit verpakt in OxygenOS 9, de rappe software die OnePlus gebruikt voor haar smartphones. Na de installatie van de software beschikken gebruikers onder meer over een gloednieuwe interface, de Android beveiligingspatch van april 2019, Gaming Modus 3.0, cameraverbeteringen, de nieuwe veeggebarennavigatie en nog veel meer subtiele aanpassingen. Verder vermeldt de fabrikant nog dat het toegewijd is om al haar toestellen te voorzien van minimaal twee jaar software-updates en drie jaar lang beveiligingsupdates. 

Vergelijking: OnePlus 3T of OnePlus 5?

Vergelijking: OnePlus 3T of OnePlus 5?

27 jun 2017 - Half juni heeft OnePlus haar nieuwste flagship killer uit de doeken gedaan: de OnePlus 5. In dit vergelijkingsartikel kijken we wat de overeenkomsten en verschillen tussen het nieuwste vlaggenschip en zijn voorganger, de OnePlus 3T. Is het nieuwe vlaggenschip meer van hetzelfde, of is het een grote sprong voorwaarts?

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden