Vergelijk 3.474.765 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei Mate 20 Pro ontvangt geen Android Q bèta meer

Nieuws Huawei Mate 20 Pro ontvangt geen Android Q bèta meer
Door ,

Het vertrouwen van de Verenigde Staten in Huawei bereikte eerder deze week een dieptepunt. De Chinese fabrikant wordt verdacht van spionage, wat al dan niet in samenwerking met de Chinese regering gebeurt. Ook enkele Europese consumenten beginnen nu de gevolgen te merken, waaronder gebruikers van de Huawei Mate 20 Pro.

Het bèta-programma van Android Q is inmiddels alweer enkele weken bezig. Inmiddels zijn we aanbeland bij Developer Preview 3. Naast de Pixel-telefoons zijn er, in tegenstelling tot voorgaande jaren, vrij veel andere smartphones die gebruik kunnen maken van de bèta-versie. Denk hierbij aan de OnePlus 6T, Nokia 8.1, Sony Xperia XZ3 en de Huawei Mate 20 Pro. Althans, laatstgenoemde was de bedoeling. Vanwege de problematieke situatie tussen Amerikaanse en Chinese bedrijven lijkt het bèta-programma verleden tijd voor Huawei-gebruikers.

Deze smartphones krijgen Android Q

Deze smartphones krijgen Android Q

28 mei 2019 - Het duurt nog even voordat Google Android Q, de nieuwste versie van haar besturingssysteem, officieel uitrolt. Desondanks weten we nu al van een aantal smartphones dat ze straks op de nieuwste Android-versie kunnen rekenen. Wij hebben ze voor je opgesomd.

Huawei Mate 20 Pro Android Q bèta

Vandaag blijkt dat de Huawei Mate 20 Pro verwijderd is van de Android Q bèta-pagina. Dat is geenszins een goed teken. Hoewel de ontwikkelaarspagina van de Chinese techgigant nog altijd in de lucht is, vermoeden we dat het schrappen van de Mate 20 Pro op de officiële pagina toekomstige Developer Previews in de weg staan. De ban van de Amerikaanse overheid verbiedt Google om Huawei te assisteren bij updates, waaronder Play Store-toegang te verschaffen. 

Huawei Mate 20 Pro

Gisteren bleek dat de Verenigde Staten nog 90 dagen extra geeft aan Huawei om diverse zaken nog te regelen voor een definitieve ondersteuningsstop. Het ziet er echter niet naar uit dat gebruikers van de Huawei Mate 20 Pro nog een nieuwe Developer Preview mogen verwachten, aangezien de medewerkers van de fabrikant vast en zeker wel andere zaken aan hun hoofd hebben. Bovendien is de Developer Preview van de Mate 20 Pro vergeleken met andere telefoons al vrij strikt. Enkel ontwikkelaars met een geregistreerd mailadres in de Google Play Store mogen aan de slag met een Android Q bèta.

HongMeng in plaats van Android

Eerder vandaag meldden we dat Huawei waarschijnlijk gedag gaat zeggen tegen Google's Android. In plaats daarvan wil het op termijn overstappen op haar eigen besturingssysteem, wat vermoedelijk de naam 'HongMeng' met zich meedraagt. In hoeverre deze rigoureuze overstap mogelijk is en of de software nog voor het einde van dit jaar gereed is voor gebruik, wagen we te betwijfelen. Meer over HongMeng lees je in onderstaand artikel.

'Huawei’s besturingssysteem HongMeng verschijnt dit najaar’

'Huawei’s besturingssysteem HongMeng verschijnt dit najaar’

22 mei 2019 - Nu Google van president Trump niet langer met Huawei mag samenwerken, is het Chinese techbedrijf gedwongen om maatregelen te treffen. Daarom komt het bedrijf met een eigen besturingssysteem op de proppen genaamd HongMeng. Volgens ingewijden is het alternatieve OS deze herfst op de eerste smartphones te vinden.

Huawei Mate 20 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 26,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 4000 4000 € 30,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 30,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 12 mnd onbeperkt 40000 € 68,00 € 12,00 Bekijken
Tele2 24 mnd 200 20000 € 36,00 € 15,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 2000 € 36,00 € 0,- Bekijken
Alle Huawei Mate 20 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden