Vergelijk 2.725.965 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei krijgt drie maanden respijt

Nieuws Huawei krijgt drie maanden respijt
Door ,

Goed nieuws voor Huawei. Het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken geeft het Chinese techbedrijf drie maanden uitstel voordat het handelsverbod met Amerikaanse bedrijven van kracht gaat. Het ministerie benadrukt met klem dat het om een tijdelijke maatregel gaat en dat de Chinezen er straks echt aan moeten geloven.

Het besluit van president Trump om Huawei op de Entity List te zetten -een zwarte lijst van bedrijven waar Amerikaanse ondernemers geen zaken mee mogen doen- hield de gemoederen maandag flink bezig. De Amerikaanse president beschuldigt Huawei van spionageactiviteiten via haar netwerkapparatuur. Op deze manier wil Trump voorkomen dat Amerikaanse technologie in handen komt van de Chinezen, de nationale veiligheid in het geding komt en het buitenlandbeleid wordt ondermijnd. Ook de Nederlandse Tweede Kamer heeft zich openlijk uitgesproken tegen de aanschaf van technologie van de Chinezen voor onze informatie-infrastructuur zolang de onderste steen niet boven is.

Het handelsverbod van de Amerikanen heeft grote gevolgen voor Huawei. Google was gedwongen om haar Android-licentie in te trekken om aan het verbod te voldoen. Via het Android Open Source Project (AOSP) kan Huawei weliswaar nog altijd het besturingssysteem van de zoekmachinegigant op haar telefoons zetten. Het installeren van de Google Play Store en apps van Google zoals Gmail en YouTube is dan echter niet toegestaan. Probeer dan maar eens de diensten van Google en andere apps op je toestel te installeren.

Ook Intel, Qualcomm en Broadcom gaven maandag aan hun handelsactiviteiten met Huawei op te schorten om gehoor te geven aan het gebod van president Trump. Ook de Nederlandse chipfabrikant NXP stopt gedeeltelijk met het leveren van producten aan Huawei.

Ademruimte

Voorlopig kan Huawei opgelucht ademhalen. Afgelopen nacht Nederlandse tijd maakte het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken bekend dat Amerikaanse bedrijven de komende drie maanden nog gewoon handel mogen drijven met Huawei. Op deze manier probeert het ministerie om de gevolgen van het handelsverbod op korte termijn te beperken. Huawei mag tot en met 19 augustus nog gewoon haar netwerkapparatuur leveren aan het Amerikaanse bedrijfsleven. En Google kan de komende tijd zonder problemen software- en beveiligingsupdates uitrollen naar smartphones van Huawei en dochterbedrijf Honor.

Tegelijkertijd benadrukt het ministerie dat het om een tijdelijke opschorting gaat. “Dit is geen capitulatie, dit is om te zorgen dat het huishouden blijft draaien”, aldus het ministerie. Ren Zhengfei, medeoprichter van Huawei, zegt dat de tijdelijke opschorting van het handelsverbod geen zoden aan de dijk zet. Tegenover de Chinese staatszender CCTV zegt de topman dat zijn bedrijf al maatregelen heeft getroffen, aldus persbureau Reuters.

Huawei P30 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 2000 € 28,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 33,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 33,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 41,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 12 mnd onbeperkt 2147483647 € 68,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 2000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Alle Huawei P30 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden