Vergelijk 2.003.645 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Lenovo teaset opvouwbare Motorola Razr met fanvideo

Nieuws Lenovo teaset opvouwbare Motorola Razr met fanvideo
Door ,

Het Chinese Lenovo is al enkele jaren de baas over de smartphoneseries van Motorola. Hoewel met name budgettelefoons goed lijken te scoren, lijkt het bedrijf zich nu ook in te gaan zetten op opvouwbare telefoons. Vlekkeloos verloopt de totstandkoming echter niet.

Vrijwel elke dag maken wij als consumenten wel verbinding met Chinese producten. Niet alleen omdat ze goed werken, maar ook omdat de apparaten vaak net iets goedkoper zijn dan de alternatieven. Toch is er op veel grote Chinese fabrikanten vaak het een en ander aan te merken. Naast Huawei maakt Xiaomi zich bijvoorbeeld wel eens schuldig aan 'neppe' verkooppraatjes. Lenovo wil met Motorola onder haar portefeuille een stap voorwaarts maken met een opvouwbare smartphone, maar inspiratie daarvoor lijkt van buitenaf te moeten komen.

Lenovo teaset Motorola Razr

De Motorola Razr moet de eerste moderne opvouwbare klaptelefoon worden. Lenovo deelde deze informatie met diverse media. Om het idee wat kracht bij te zetten, gebruikte het bedrijf een interessante video met daarin een eerste schets van de Razr. So far so good, totdat het filmpje werd gedeeld op het sociale medium Twitter. Daar merkte YouTuber Waqar Khan op dat Lenovo zijn eigen conceptvideo gebruikte voor commerciële doeleinden.

 

 

Volgens Khan heeft Lenovo op geen enkele manier contact opgezocht met hem, laat staan dat zij om goedkeuring hebben gevraagd voor het gebruiken van zijn beelden. Android Authority heeft nog contact proberen te leggen met zowel Khan als Lenovo, maar beide partijen gaven geen gehoor. Het is nog maar de vraag of Lenovo überhaupt al is begonnen met het ontwerpen van de Razr, en nu enkel een teaser heeft gedeeld om de rest van de wereld nieuwsgierig te maken.

Het concept zelf

Over het concept van de Motorola Razr zelf zijn we des te meer te spreken. De nieuwe, opvouwbare Razr doet ons terugdenken aan de Razr-telefoons van weleer, maar dan een stuk krachtiger, slimmer en met een groter scherm. Deze vernieuwde klaptelefoon zou de opvouwbare smartphonemarkt voorzien van een broodnodig stukje diversiteit in ontwerpvormen, aangezien de Huawei Mate X en Samsung Galaxy Fold op het eerste gezicht vrij veel op elkaar lijken.

Motorola Razr gespot in bluetooth certificering

Motorola Razr gespot in bluetooth certificering

15 apr 2019 - Ben je er weer helemaal klaar voor om je telefoon dicht te klappen en het toestel soepel in je skinny jeans te stoppen? Misschien krijg je die kans wel eerder dan je zou denken; de Motorola RAZR lijkt terug te komen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden