Vergelijk 3.379.374 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Google stopt met Huawei'

Nieuws 'Google stopt met Huawei'
Door , - 2 reacties

President van de Verenigde Staten, Donald Trump, kondigde donderdag een order aan waarmee Huawei op een handels-blacklist voor de Verenigde Staten terecht is gekomen. Google volgt deze order en dat heeft gevolgen voor bezitters van Huawei-smartphones.

Het is geen geheim dat de Amerikaanse overheid het niet zo heeft op de zaken van Huawei. Het bedrijf wordt al enige tijd verdacht van spionage-activiteiten voor de Chinese overheid. Doordat China als grootste bedreiging wordt gezien voor de Amerikaanse markt kwam Trump afgelopen donderdag met een order die het Chinese techbedrijf op een zwarte lijst plaatste voor handel met Amerikaanse bedrijven. Eén van die bedrijven is Google, bouwer en exploitant van het Android-besturingssysteem.

Huawei's toekomst

Google geeft gehoor aan de order door per direct een aantal lopende overeenkomsten met Huawei stop te zetten. Dat zijn niet de minste of geringste overeenkomsten. Het komt erop neer dat Huawei's Google-licentie voorlopig niet geldig is. Huawei houdt toegang tot het Android Open Source Project, maar kan geen ondersteuning van Google meer verwachten voor het aanpassen van dat besturingssysteem. Ook mogen er op nieuwe Huawei-toestellen geen Google-apps meer worden geïnstalleerd. De belangrijkste app die Huawei niet meer mag gebruiken is de Google Play-app waarmee alle andere apps worden gedownload en geïnstalleerd. Verder komen ook YouTube, Gmail en Chrome voorlopig niet terug op Huawei's handsets.

Niet alleen Google heeft Huawei op de zwarte lijst gezet. Ook processorfabrikanten als Intel, Qualcomm en Broadcom zetten voorlopig de samenwerking met Huawei stop. Dat wil zeggen dat Huawei geen hoognodige software en andere componenten meer vanuit de Verenigde Staten krijgt.

Het is nog niet duidelijk hoe hard Huawei wordt getroffen door deze maatregelen. Ook is nog niet zeker hoe lang Huawei in de ban wordt gedaan. Wat wel zeker is, is dat dit verstrekkende gevolgen zal hebben voor de smartphone-fabrikant. Huawei geeft aan dat het bedrijf al langer bezig is met software-oplossingen voor exact deze situatie, het is vooralsnog onduidelijk of deze software direct bij nieuwe toestellen kan worden geïnstalleerd.

Huidige gebruikers

Wat betekent dit voor huidige Huawei-gebruikers? In eerste instantie nog niets. Het is niet zo dat wanneer je een smartphone hebt van Huawei dat Google je toestel zal blokkeren of tot bepaalde apps de toegang zal ontzeggen. Toestellen met de Google Play-app kunnen deze ook gewoon blijven gebruiken. Afhankelijk van de duur van Huawei's verbanning kan het echter wel gevolgen hebben voor de beveiligingsupdates van de toestellen. Zolang je geen apps van buiten de Play Store download en niet gaat surfen op het Dark Web kan je eigenlijk niet zo veel gebeuren.

(via)

Huawei P30 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 31,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 35,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 38,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 6000 6000 € 36,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 42,50 € 0,- Bekijken
Alle Huawei P30 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden