Vergelijk 2.717.624 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Renders tonen gezicht Sony Xperia 20

Nieuws Renders tonen gezicht Sony Xperia 20
Door ,

Na de Sony Xperia 2 zijn er nu ook plaatjes gespot van de Sony Xperia 20. Het zijn weliswaar zelfgemaakte conceptfoto’s, maar ze geven een goed beeld wat we van het toestel kunnen verwachten. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Het gaat misschien niet denderend goed met de smartphoneafdeling van Sony, maar dat is geen excuus om bij de pakken neer te zitten. Integendeel, het Japanse elektronicaconcern probeert nog altijd voet aan de grond te krijgen op de smartphonemarkt. Op het Mobile World Congress (MWC) introduceerde het bedrijf de Sony Xperia 1 en Sony Xperia L3. Even later zagen de Sony Xperia 10 en Sony Xperia 10 Plus het levenslicht.

Eerder deze week verschenen de eerste plaatjes van de Sony Xperia 2. Dat is niet het enige toestel waarmee Sony ons de tweede helft van het jaar mee gaat verrassen. @OnLeaks, de alias voor de Fransman Steve Hemmerstoffer, en @PriceBaba zeggen te weten hoe de Sony Xperia 20 eruit gaat zien. Zij hebben een aantal conceptfoto’s en een video van het toestel online gezet. Ook zijn ze zo vriendelijk om een aantal details over de vermoedelijke specificaties met ons te delen.

Over de Sony Xperia 20

Als we naar de plaatjes van de Sony Xperia 20 kijken, lijkt het net alsof we naar zijn voorganger staren. Net als de Sony Xperia 10 heeft het toestel een verlengd scherm met 21:9 beeldverhouding. Daardoor krijgen wij de indruk dat de schermresolutie ook hetzelfde is, namelijk 1080 bij 2520 pixels. Onder in het scherm is nauwelijks een kin te zien. Aan de bovenzijde is daarentegen wel een flinke balk. Deze biedt ruimte voor het oorstuk, de selfiecamera en nabijheidssensor.

Net als zijn voorloper krijgt de Sony Xperia 20 achterop een dual-camerasysteem. De resolutie van de lenzen is onbekend. Wel zien we dat ze behoorlijk ver uit de behuizing steken. Tevens zijn ze uitgerust met dual-tone LED-flitser. Deze is boven de cameralenzen geplaatst, wat een opmerkelijke keuze is van de Japanners (ervan uitgaande dat de conceptfoto’s blijken te kloppen). Dat is oppassen geblazen als je straks plaatjes gaat schieten: voor je het weet leg je een vinger voor de flitser. De vingerafdrukscanner is wederom in de aan/uitknop verwerkt. De mono speaker vinden we aan de onderkant, naast de USB-C charging port. Ook krijgt de Sony Xperia 20, net als de Xperia 10, een koptelefoonaansluiting.

Volgens de leakers zijn er een aantal verschillen tussen de Xperia 10 en Xperia 20. De eerste heeft een metalen unibody, zijn opvolger heeft een metalen frame met een backpanel dat van glas of polycarbonaat is gemaakt. De speaker heeft eveneens een andere vormgeving gekregen. In plaats van twee grills die we links en rechts van de USB-C poort vinden, zijn ze bij de Xperia 20 enkel aan de rechterkant van de oplaadpoort te vinden.

Wat er zich onder de motorkap bevindt durven @OnLeaks en @PriceBaba niet met zekerheid te zeggen. Ze denken dat de Sony Xperia 20 wederom een Qualcomm Snapdragon processor krijgt, vermoedelijk in de 600-serie zoals een Snapdragon 636. Een octa-core processor uit de 700-reeks sluiten zij echter ook niet uit. De afmetingen van de middenklasser kennen zij wel: deze bedraagt 157,8 bij 68,9 bij 8,14 millimeter. Of de Xperia 20 standaard met Android Q wordt geleverd, is eveneens een vraag waar zij het antwoord niet op hebben.

Bron

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden