Vergelijk 2.721.856 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung Galaxy Fold komt volgende maand'

Nieuws 'Samsung Galaxy Fold komt volgende maand'
Door ,

Samsung lijkt de problemen met de Galaxy Fold te hebben opgelost. Dat betekent dat een release van het toestel nu opeens dichterbij komt, al blijft Samsung zelf er vooralsnog niks over zeggen.

Vorige week communiceerde Samsung dat het nog geen definitieve datum had voor een release van de Samsung Galaxy Fold, het eerste opvouwbare toestel van de Zuid-Koreaanse fabrikant. In die communicatie is nog weinig veranderd, maar persbureau Yonhap, dat doorgaans goed geïnformeerd is aangaande Samsung-zaken, meldt dat Samsung de problemen met de Fold heeft opgelost en dat het mikt op een release volgende maand.

Opgeloste problemen

Er waren twee hoofdproblemen die opspeelden met de eerder gedistribueerde review-samples van de Fold. Zo was er een laag over het scherm die sommige (domme) reviewers aanzagen voor een screenprotector, maar eigenlijk een essentieel onderdeel van het scherm vormde. Die laag loopt nu door tot in de randen van het scherm en is dus niet meer met enig geweld los te peuteren.

Een ander probleem was het mechanisme, of beter gezegd de gaten rondom het mechanisme. Daardoor kwam er vuil onder het scherm, wat weer funest was op het moment dat de Fold werd opgevouwen en opengevouwen. Hierdoor vielen segmenten van het scherm en in sommige gevallen zelfs het hele scherm uit. Ook dat probleem heeft Samsung nu naar verluid weten op te lossen, waardoor niks een release van de telefoon meer in de weg staat.

Get the Fold sold

De taak ligt nu bij Samsung om het enigszins geknakte consumentenvertrouwen weer te herstellen. Dat betekent dat het zich nog weinig fouten met de Fold kan veroorloven. Tegelijkertijd waren de reviewers, voordat de Fold en masse stukging, wel behoorlijk positief over de klaptelefoon. Het enige wat Samsung dus eigenlijk nu nog hoeft te doen, is ervoor zorgen dat er geen productiefouten meer opduiken. Dan doet de Galaxy Fold de rest wel. De verwachting is vooralsnog dat dát moment ergens in de volgende maand zal gaan plaatsvinden.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden