Vergelijk 3.109.921 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC werkt aan nieuwe, goedkopere blockchainsmartphone

Nieuws HTC werkt aan nieuwe, goedkopere blockchainsmartphone
Door ,

Blockchain is een van de woorden die de afgelopen jaren in rap tempo veel aan populariteit heeft gewonnen. HTC is hier met haar eigen Exodus-smartphone vol op ingesprongen. Op termijn mogen we zelfs een tweede, betaalbaardere Exodus 1s verwachten.

HTC staat anno 2019 bepaald niet bekend als een grootse, succesvolle smartphonefabrikant. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat haar premium toestellen maar niet aan lijken te slaan. Vandaar dat het bedrijf zich is gaan richten op andere delen van de technologiemarkt. Hoewel het nog steeds reguliere telefoons maakt, ligt de focus voornamelijk op virtual reality en blockchain. Met laatstgenoemde is het vorig jaar in de smartphonemarkt gaan opereren.

HTC Exodus 1s

In het derde kwartaal van 2019 verschijnt na de HTC Exodus een nieuwe blockchainsmartphone, namelijk de HTC Exodus 1s. De telefoon krijgt een relatief schappelijk prijskaartje mee van 250 tot 300 dollar, wat omgerekend uitkomt op 270 tot 323 euro. Standaard krijg je als gebruiker de optie om een kleinere versie van de blockchain te bevatten. De volledige blockchain omvat een grootte van 200GB en kan achteraf op een geheugenkaart geplaatst worden.

De HTC Exodus 1s is zelf als standaard model niet in staat om cryptovaluta te minen, maar volgens HTC-topman Phil Chen gaan partners op dit gebied wel interessante aankondigingen gaan doen. De Exodus 1s gaat beschikken over de Zion-portemonnee voor cryptovaluta van HTC. Gebruikers zijn in staat om onder meer bitcoin, ether, litecoin en de op Ethereum gebaseerde ERC-20 en ERC-721 op te slaan en deze te versturen.  De Zion-app dient als ‘Trusted Execution Environment’ voor opslag van sleutels. De sdk van de Zion-app is beschikbaar via GitHub, waardoor ontwikkelaars eenvoudig hun ondersteuning in kunnen bouwen.

Release

Het is op dit moment nog niet bekend over welke specificaties de HTC Exodus 1s gaat beschikken. Het apparaatje voor de nichemarkt van blockchain moet in het derde kwartaal van 2019 op de markt verschijnen. De vorige Exodus werd aangekondigd in oktober 2018. Wellicht dat de Taiwanese fabrikant dezelfde maand aanhoudt.

HTC: ‘Android Pie updates verschijnen in tweede kwartaal’

HTC: ‘Android Pie updates verschijnen in tweede kwartaal’

12 mrt 2019 - Slecht nieuws voor wie met een smartphone van HTC rondloopt en vol spanning op Android 9.0 Pie wacht. De smartphonemaker uit Taiwan laat via Twitter weten dat haar vlaggenschepen pas in de loop van het tweede kwartaal de nieuwste Android-versie ontvangen. Het gaat om de HTC U11, HTC U11 Plus en HTC U12 Plus.

(Via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden