Vergelijk 2.987.877 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung presenteert 64-megapixelcamera voor smartphones

Nieuws Samsung presenteert 64-megapixelcamera voor smartphones
Door ,

De ene na de andere camerasensor verschijnt in rap tempo op de smartphonemarkt. Een opvallende trend is het aantal megapixels dat recentelijk als een raket lijkt te stijgen. Vandaag presenteert Samsung met gepaste trots haar gloednieuwe 64-megapixelcamerasensor.

De megapixelstrijd kennen we nog uit het begin van het smartphonetijdperk. Hoe meer megapixels je in je broekzak kon stoppen, hoe beter jouw smartphonecamera was. Gelukkig zijn we enkele jaren verder en een stuk wijzer geworden. Hoewel het aantal megapixels tot op bepaalde hoogte zeker een rol spelen, zijn er diverse aspecten die minstens net zoveel en misschien nog wel meer invloed uitoefenen op de uiteindelijke camerakwaliteit. Denk aan sluitertijd, diafragma en de camerasoftware.

Sony komt met indrukwekkende 48-megapixelcamera

Sony komt met indrukwekkende 48-megapixelcamera

23 jul 2018 - Sony heeft zojuist hun nieuwe IMX586 aangekondigd. Dit is een 48-megapixelcamera voor smartphones. De nieuwe camerasensor bevat pixels van 0,8 micron. Daarbij maakt Sony gebruik van een Quad Bayer-filter wat zorgt voor zo min mogelijk lichtstoring.

Samsung 64-megapixelcamera officieel

Toch lijkt er wederom iets van een megapixelstrijd losgebarsten te zijn. Medio 2018 werden we getrakteerd op de 48-megapixelsensor van Sony, waarna Samsung in een later stadium van vorig jaar niet kon uitblijven met haar eigen variant. Vandaag heeft Samsung de GW1-sensor gepresenteerd. Het is Samsungs eerste mobiele 64-megapixelcamerasensor. De sensor heeft pixels met een grootte van 0,8 micron, wat neerkomt op dezelfde grootte als de huidige 48-megapixelcamera's. 

camera, Samsung

De sensor is in staat om Full HD-video's te maken met een maximale framerate van 480 per seconde. Verder is er een geavanceerde versie van fasedetectie-af aanwezig, genaamd Super PD. Net als de meeste 48-megapixelsensoren is de 64-megapixelsensor van Samsung in staat om plaatjes te schieten van 16 megapixels. De software combineert de beeldinformatie van vier individuele pixels in één grotere pixel, zodat die ene pixel vier keer meer data bevat dan voorheen. 

Implementatie volgt eind 2019

Naast de gloednieuwe 64-megapixelsensor presenteerde de fabrikant ook de tweede generatie van haar 48-megapixelsensor met dezelfde Super PD-technologie. Naar verluidt zijn de sensors eind 2019 in diverse smartphones te vinden. Of Samsung wederom de voorkeur geeft aan de Galaxy A-lijn om een innovatieve primeur te hebben, durven we nog niet met zekerheid te zeggen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden