Vergelijk 2.027.646 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Nog meer betaalbare Pixel-telefoons op komst’

Nieuws ‘Nog meer betaalbare Pixel-telefoons op komst’
Door ,

Google onthulde dinsdag de Pixel 3a en Pixel 3a XL. Het waren de eerste middenklassers van de zoek- en advertentiegigant, maar zeker niet de laatste. De hardwaretak van het bedrijf gaat in de nabije toekomst meer betaalbare Pixel-telefoons op de markt brengen. Net als zijn high-end tegenhangers worden deze eens per jaar gepresenteerd.

Dat zegt David Ruddock, techredacteur bij het goed ingelichte Android Police.

‘Meer mid-rangers’

Sinds enkele jaren brengt Google haar eigen telefoons op de markt onder de noemer Pixel. Afgelopen jaar maakten we kennis met de derde generatie Pixel-telefoons, bestaande uit de Pixel 3 en Pixel 3 XL. Wat de laatste aanwinsten en hun voorgangers met elkaar gemeen hebben, is dat het high-end vlaggenschepen zijn met prijskaartjes van vele honderden euro’s. Dergelijke bedragen kan of wil natuurlijk niet iedereen ophoesten.

Dinsdagavond Nederlandse tijd kwam Google met een antwoord op deze ontwikkeling. De zoekmachinegigant presenteerde twee nieuwe smartphones: de Google Pixel 3a en Pixel 3a XL. Gewapend met een OLED-display, premium camerasysteem, grote accucapaciteit en de belofte de laatste updates als eerste te krijgen wil Google het middensegment veroveren. Of ze daarin gaat slagen moeten we natuurlijk afwachten, het vooruitzicht ziet er in ieder geval veelbelovend uit.

Google Pixel 3a (XL) officieel: koningen van het middensegment

Google Pixel 3a (XL) officieel: koningen van het middensegment

8 mei 2019 - Op het Google I/O-evenement had de techgigant het een en ander te vertellen over haar toekomstplannen, maar de meeste aandacht ging toch uit naar de gloednieuwe Pixel 3a en Pixel 3a XL. De middenklassers zijn na lang wachten eindelijk gepresenteerd.

Twee middenmoters lanceren is niet voldoende. Dat beseft Google zich goed. David Ruddock van Android Police zegt met de enkele medewerkers van Google’s hardwareafdeling te hebben gesproken. Zij vertellen tegenover hem dat de Pixel 3a en Pixel 3a XL niet een eenmalige actie is van Google. In de nabije toekomst kunnen we nog meer goedkopere Pixel-telefoons verwachten. Net als de premium telefoons in de Pixel-reeks worden deze waarschijnlijk eens per jaar geïntroduceerd. Of Google simpelweg de letter -a blijft toevoegen aan de naam, durven de medewerkers niet te bevestigen.

Gevaar

Goedkopere telefoons zijn voor Google de uitgelezen kans om zich als smartphoneproducent te profileren. Tegelijkertijd bestaat er een kans dat dit zich tegen het internetbedrijf keert. De Pixel 3a en Pixel 3a XL hebben veel gemeen met hun duurdere tegenhangers, de Pixel 3 en Pixel 3 XL. Het grote verschil is dat de middenklassers honderden euro’s goedkoper. Waarom zou iemand dergelijke bedragen neerleggen om peperdure vlaggenschepen aan te schaffen als hun goedkopere tegenhangers om de meeste vlakken net zo goed zijn?

De Pixel 3 en Pixel 3 XL staan niet bekend als grote commerciële successen. Door budgettegenhangers van deze toestellen uit te brengen, riskeert Google dat de verkoop van haar vlaggenschepen nog verder kannibaliseert. Daar staat tegenover dat Google meer voet aan de grond krijgt op de smartphonemarkt. Het is dus kiezen tussen twee kwaden.

Wat vinden jullie van het voornemen van Google? Slimme zet om in de toekomst meer mid-rangers te verkopen? Of kan ze zich beter richten op het high-end segment met haar Pixel-telefoons? Onder dit artikel kunnen jullie discussiëren over dit onderwerp.

Google Pixel 3a beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 21,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 23,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 23,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 26,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 34,00 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel 3a aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden