Vergelijk 1.991.571 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

WhatsApp ondersteuning voor Windows Phone stopt eind 2019

Nieuws WhatsApp ondersteuning voor Windows Phone stopt eind 2019
Door , - 1 reactie

WhatsApp is een van 's werelds meest gebruikte chat-applicaties ter wereld. Een belangrijke factor betreft de ondersteuning van de app op veel platformen. Helaas voor Windows Phone-gebruikers stopt die ondersteuning later dit jaar. Ook enkele verouderde iOS- en Android-versies worden afgesloten van WhatsApp.

Heb je een smartphone in gebruik met zwaar verouderde software, dan kun je af en toe tegen wat problemen aanlopen. Zo mis je bijvoorbeeld de nieuwste beveiligingsupdates waardoor je relatief meer vatbaar bent voor kwaadwillenden, beschik je niet over de laatste features die jouw softwareverstrekker creëert én kunnen enkele applicaties niet of met horten en stoten werken op je oude telefoon. WhatsApp is een redelijk grote uitzondering op deze regel. De chat-applicatie werkt op bijzonder oude software, en zelfs Windows Phone-gebruikers kunnen er nog gebruik van maken.

WhatsApp ondersteuning Windows Phone stopt

Helaas komt daar voor de enkelingen die WP gebruiken binnenkort verandering in. Vanaf 31 december 2019 stopt namelijk de ondersteuning van WhatsApp voor alle toestellen die draaien op Windows Phone of Windows 10 Mobile. Het stoppen van de ondersteuning valt samen met de ondersteuning die Microsoft verleent aan het verouderde softwaresysteem. Op die manier kan moederbedrijf Facebook in ieder geval zeggen dat het WhatsApp voor Windows heeft ondersteund tot het bittere eind. 

WhatsApp

App name
 
Communicatie

WhatsApp is een populaire berichtendienst waarmee je gemakkelijk berichten, foto's en video's kunt uitwisselen met vrienden en familie. WhatsApp is een van de meest gedownloadde apps van dit moment en kan nu ook gebruikt worden om mee te bellen.

Play Store App Store

Ook verouderde softwareversies van Android en iOS moeten rekening houden met een WhatsApp-stop. iPhone-gebruikers vanwaar hun telefoon nog draait op iOS 7, dat stamt uit 2013, moeten per 1 februari 2020 óf hun telefoon updaten óf gebruikmaken van een andere chat-applicatie. Hetzelfde slechte nieuws is bestemd voor gebruikers van Android 2.3.7 Gingerbread, een software-versie die het levenslicht zag in 2010. Over lange ondersteuning gesproken.

WhatsApp op smartphone

Het kerkhof van softwareversies begint inmiddels al redelijke vormen aan te nemen. Vorig jaar stopte de ondersteuning voor BlackBerry 10, Windows Phone 8 en het Nokia S40 platform. In 2017 zagen BlackBerry OS, Windows Phone 7 en Symbian S60 de ondersteuning van WhatsApp al eindigen. Een nieuwe smartphone kopen waar je nog jarenlang van WhatsApp mee kunt genieten hoeft echter niet duur te zijn. In onderstaand lijstje hebben we enkele interessante opties voor je geselecteerd die met hun adviesprijs rond of zelfs onder de 100 euro zitten.

Top 6 goedkope telefoons met WhatsApp

Top 6 goedkope telefoons met WhatsApp

1 jul 2019 - Het is anno 2019 bij lange na niet nodig om een dure smartphone aan te schaffen als je alleen maar WhatsApp wil gebruiken en af en toe een fotootje wil maken. In dit artikel laat GSMinfo.nl je zes spotgoedkope smartphones zien die uitstekend geschikt zijn als WhatsApp-telefoon.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden