Vergelijk 3.033.963 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Pixel 3a officiële specs gelekt: dit wist je nog niet

Nieuws Google Pixel 3a officiële specs gelekt: dit wist je nog niet
Door ,

De Google Pixel 3a en Pixel 3a XL worden naar verluidt vandaag officieel uit de doeken gedaan. Over het bestaan van de twee midrangers wordt al sinds eind vorig jaar gediscussieerd. Hoewel vanavond pas de verlossing plaats moet vinden, lekt enkele uren van tevoren doodleuk het officiële specsheet al uit van de Pixel 3a.

De Google Pixel-smartphones zijn al enkele jaren in ons midden, maar veel exemplaren vind je er niet van in Nederland. Dat heeft, buiten dat de Pixels vaak niet eens officieel in Nederland verkocht worden, onder meer te maken met de flinke prijs die de zoekmachine vraagt voor deze telefoons. Voor iedereen die geïnteresseerd is in deze toppers maar niet een gokje wil wagen voor bijna 1000 euro hebben we goed nieuws: de Google Pixel 3a en Google Pixel 3a XL gaan vanavond écht gelanceerd worden.

Google Pixel 3a specs gelekt

Deze Google-smartphones zijn iets minder krachtig en vrijwel exclusief gemaakt van plastic. Wat (hopelijk) hetzelfde is gebleven: de uitzonderlijke camerakwaliteit waar de Pixels bekend om staan. Nu is er enkele voor de release al vrijwel alles bekendgemaakt van de Pixel 3a via journalist en 'leaker' Roland Quandt. Vrijwel alles wat we al weten, wordt in het lijstje bevestigd: een 5,6 inch oled-display, Snapdragon 670, 4GB RAM, 64GB opslagcapaciteit, 3000 mAh accucapaciteit met snellaadtechnologie én één 12,2 megapixelcamera aan de achterzijde en één 8-megapixelfrontcamera.

De meer interessante nieuwtjes zitten hem in de details. Zo weten we nu zeker dat filmen mogelijk is in maximaal 4K met 30 frames per seconde. Active Edge is aanwezig, wat betekent dat je een voorgeprogrammeerde actie kunt activeren door het knijpen in de telefoon. Standaard is dit Google Assistant, maar het is niet zeker of je dit kunt aanpassen. Een ander opvallend feitje is dat er stereo speakers inbegrepen zijn.

Release in Nederland onwaarschijnlijk

Het is voor het eerst sinds de Google Nexus-lijn dat de techgigant zich gaat begeven in het middensegment. Hoewel de kans aannemelijk is dat de goedkopere Pixels officieel niet zullen verschijnen in Nederland, bestaat er een mogelijkheid dat de midrangers via grijze import alsnog op Nederlandse webwinkels verkrijgbaar zijn. Dit is ook gebeurd bij de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL. De Google Pixel 3a en Pixel 3a XL worden vanavond om 19:00 gepresenteerd op Google I/O.

Google Pixel 3a beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Vodafone 24 mnd 150 1000 € 23,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 1500 € 23,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 25,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 27,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 34,00 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel 3a aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden