Vergelijk 2.403.662 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Details en adviesprijs Pixel 3a (XL) bekend

Nieuws Details en adviesprijs Pixel 3a (XL) bekend
Door ,

Benieuwd wat de Google Pixel 3a en Pixel 3a XL gaan kosten? Brandon Lee van This is Tech Today heeft de hand weten te leggen op verpakkingsmateriaal van de aanstaande mid-rangers. Hierdoor zijn de Amerikaanse adviesprijzen nu bekend. Ook zijn er details opgedoken over de vermoedelijke specificaties van de beeldschermen en accu’s van de middenklassers.

Over minder dan een week is het zover: dan mogen we de Google Pixel 3a en Pixel 3a XL met onze eigen ogen aanschouwen. De afgelopen weken hebben we linksom en rechtsom vele verhalen voorbij zien komen over beide toestellen. Het is duidelijk wat Google hiermee probeert te bereiken: meer Pixel-telefoons te verkopen. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers van moederbedrijf Alphabet, bleek dat de Pixel-telefoons minder populair zijn bij het publiek dan gedacht. Volgens financieel directeur Ruth Porat komt dat door de concurrentie in het high-end segment. Door een nieuwe markt en doelgroep aan te boren wil de zoekmachinegigant haar positie op de smartphonemarkt verstevigen.

Prijskaartje

Maar wat mogen de middenklassers gaan kosten? Het is een veelgestelde vraag waar we nog geen definitief antwoord op hebben. Deze krijgen we hoogstwaarschijnlijk volgende week te horen, als Google de toestellen uit de doeken doet. Anonieme bronnen claimen dat de Pixel 3a en Pixel 3a XL op dinsdag 7 mei worden onthuld, als Google I/O 2019 van start gaat.

Brandon Lee van This is Tech Today zegt meer te weten over de prijskaartjes van de aanstaande Pixel-telefoons. In een recente YouTube-video zegt hij dat hij een aantal foto’s heeft gekregen van een anonieme bron waarop de telefoons met verpakkingsmateriaal te zien zijn. Ook zegt hij te weten wat beide toestellen gaan kosten. Volgens Lee gaat de Pixel 3a binnenkort over de toonbank voor 399 dollar. Zijn grote broer de Pixel 3a XL begint bij een adviesprijs van 479 dollar.

Helaas noemt Lee enkel Amerikaanse adviesprijzen. Deze laten zich niet altijd eenvoudig vertalen naar Europese prijzen, onder meer omdat hier de BTW nog niet bij is inbegrepen. Aangezien deze per staat verschilt, geven fabrikanten in de VS alleen de verkoopprijs van hun nieuwste modellen exclusief BTW. De Duitse techjournalist Roland Quandt claimde eind maart dat de Pixel 3a hier in Europa ongeveer 450 euro gaat kosten.

Nieuwe details

Naast de adviesprijzen zijn er ook meer details opgedoken over de vermeende specificaties. Max J. van het Twitter-kanaal @Samsung_news_ zegt meer te weten over zowel de Pixel 3a als de Pixel 3a XL. Volgens hem krijgt het instapmodel een 5,6 inch groot OLED-display met een resolutie van 2220 bij 1080 pixels (Full HD+) en 18,5:9 beeldverhouding. Ook is hij uitgerust met een Always-On display en 3000 mAh batterij met 18 watt Fast Charger. Hij verschijnt in de kleuren Just Black, Clearly White en de nieuwe kleur Purple-ish.

De Pixel 3a XL is met zijn 6,0 inch grote OLED-scherm een maatje groter dan de Pixel 3a. Opvallend genoeg heeft het scherm minder beeldpunten dan het basismodel, namelijk 2160 bij 1080 pixels. Hierdoor is de beeldverhouding een fractie kleiner en bedraagt deze 18:9. Ook dit model is vanzelfsprekend voorzien van een Always-On display. Om hem van kracht te voorzien heeft Google de Pixel 3a XL uitgerust met een 3700 mAh batterij.

Het schermformaat en resolutie worden hiermee opnieuw bevestigd. Het is de eerste keer dat we horen dat de Pixel 3x AL een 3700 mAh accu krijgt. Eerder hoorden we geruchten over een 3430 mAh batterij, wat een verschil van bijna 10 procent is. Hoewel Max J. niets over de processor, werkgeheugen en opslagcapaciteit zegt, gaan er geruchten over deze zaken de ronde. Beide middenklassers krijgen naar verluidt 4GB werkgeheugen 64GB intern geheugen. De Pixel 3a is uitgerust met een Snapdragon 670, zijn grote broer met een Snapdragon 710. Tot slot gaat het gerucht dat beide toestellen drukgevoelige sensoren aan de zijkanten krijgen (Active Edge).

Google Pixel 3a beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 2000 € 19,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 20,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 21,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 1000 € 23,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 24,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 29,00 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel 3a aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden