Vergelijk 3.033.548 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Dit is de Motorola Moto Z4

Nieuws Dit is de Motorola Moto Z4
Door ,

Op korte termijn verwachten we dat Motorola één of meerdere nieuwe smartphones uit de doeken doet. Een van de kandidaten die wellicht in de spotlights komt te staan, is de Motorola Moto Z4. De vermaarde beroepslekker Evan Blass laat het modulaire vlaggenschip vanuit alle gaten en hoeken zien.

Woensdag schreven we nog uitgebreid over de Motorola Moto E6, de zesde generatie van Motorola’s budgetline-up. Mishaal Rehman, hoofdredacteur van XDA Developers, claimt dat het toestel onder meer een 5,45 inch LCD-display krijgt met daaronder een Qualcomm Snapdragon 430, 2GB werkgeheugen en 16GB of 32GB aan opslagcapaciteit. Verder is hij uitgerust met een 13- en 5-megapixelcamera en wordt hij afgeleverd met Android 9.0 Pie. Het is onduidelijk wanneer de Moto E6 in de verkoop gaat en wat voor prijskaartje er aan het toestel hangt.

Vandaag focussen we ons op het high-end segment van de Amerikanen. Dankzij Evan Blass weten we precies hoe de Motorola Moto Z4 eruit komt te zien. Op zijn Twitter account heeft hij een persfoto van het vlaggenschip geplaatst. Daarop zijn niet alleen de voor- en achterkant te zien, maar ook de zijkanten. Zodoende geeft de Amerikaanse techjournalist heel wat details weg over het toestel. Overigens is het niet de eerste keer dat de Moto Z4 zijn gezicht laat zien. In maart dook hij ook al op via 91mobiles.com.

Over de Motorola Moto Z4

Het eerste dat duidelijk wordt als we de foto van Blass erbij pakken, is dat Motorola vasthoudt aan het modulaire design. Aan de achterkant zien we het magnetische koppelmechanisme (ook wel pogo pins genoemd) om modulaire accessoires -de zogeheten Moto Mods- mee vast te koppelen. Denk aan hulpstukken zoals een cameramodule, externe speaker, mini projector of extra accupack. Hoogstwaarschijnlijk is hij compatible met de Moto Mods van afgelopen jaar, een belofte die Motorola meer dan eens hardop heeft uitgesproken.

Achterop zien we een rond camera-eiland. Wat ons opvalt is dat hij slechts één cameralens heeft. Dat is opmerkelijk aangezien zijn voorganger, de Motorola Moto Z3, nog over twee 12-megapixelcamera’s beschikte. Door het zijaanzicht is goed te zien dat het camera-eiland omringd wordt door flinke heuvels. Hem plat op tafel leggen is er dus niet bij. Daaronder vinden we het welbekende batwing-logo van Motorola. Of deze uitgerust met vingerafdruksensor is niet te zeggen aan de hand van de gelekte afbeelding. Wie weet is hij achter het beeldscherm verwerkt.

Motorola Moto Z4

Het scherm is rigoureus onder handen genomen door de fabrikant. Het topmodel van vorig jaar had nog een forse kin en voorhoofd. Deze zwarte balken zijn verdwenen bij de Moto Z4. In plaats daarvan heeft de Moto Z4 een kleine ‘notch’ aan de bovenzijde om plaats te maken voor de selfiecamera. Een andere opvallende aanpassing ten opzichte van afgelopen jaar is de toevoeging van een koptelefoonaansluiting. Zowel bij de Moto Z3 als de Moto Z3 Play ontbrak deze 3.5mm poort. Het lijkt erop dat Motorola spijt heeft gekregen van haar besluit om deze weg te laten. Tot slot zien we een USB-C aansluiting, een enkele speaker grill en simkaartslot aan de bovenzijde.

Evan Blass noemt weliswaar geen details over de specificaties, maar deze gaan wel de ronde op internet. De Motorola Moto Z4 krijgt naar verluidt een 6,4 inch OLED-display. Daaronder is hij uitgerust met Qualcomm Snapdragon 675 processor, 6GB werkgeheugen en 3600 mAh batterij met TurboCharge ondersteuning. Verder hebben we geruchten gehoord over een 48- en 25-megapixelcamera en draait hij out-of-the-box op Android 9.0 Pie. Of en wanneer de Moto Z4 naar ons land komt is onduidelijk. Vorig jaar was enkel de Moto Z3 Play bij ons verkrijgbaar.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden