Vergelijk 3.483.361 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple verkoopt minder iPhones in eerste kwartaal

Nieuws Apple verkoopt minder iPhones in eerste kwartaal
Door ,

De eerste drie maanden van het jaar zijn niet al te best verlopen voor Apple. Bijna over de gehele linie boekte het Amerikaanse techbedrijf tegenvallende resultaten. De omzet uit de iPhone-verkoop daalde bijvoorbeeld met 17,3 procent in vergelijking met vorig jaar.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Apple naar buiten heeft gebracht.

Het smartphonelandschap is minder vlak dan het misschien doet overkomen. Het is heuvelig en gevoelig voor veranderende weersomstandigheden. Samsung verkoopt al jaren de meeste smartphones van alle fabrikanten. Lange tijd stond Apple bekend als de op-één-na grootste smartphoneproducent ter wereld. Een aantal jaar geleden was Huawei niet eens in de top vijf te vinden. Hoe anders is het landschap tegenwoordig. Huawei is Apple voorbijgestreefd en staat op het punt om hetzelfde te doen bij Samsung.

Kwartaalcijferseizoen

De eerste drie maanden van het jaar zitten erop. De een na de ander brengt de financiële resultaten van de maanden januari, februari en maart bekend. Zo vertelde LG dat ze haar smartphonedivisie voor het achtste kwartaal op rij minder telefoons verkocht. Bij Samsung verdampte de winst met bijna met 60 procent in een jaar tijd. De Koreanen beweren bij hoog en laag dat dit niets te maken heeft met de Galaxy S10-reeks: die is naar eigen zeggen ijzersterk.

Ook Apple heeft geen al te best kwartaal achter de rug. Het in Cupertino gevestigde bedrijf wist in deze periode 58 miljard dollar aan omzet en 11,6 miljard dollar winst te verzilveren. Dergelijke getallen klinken misschien indrukwekkend. Vergelijken we ze echter met vorig jaar, dan daalden de omzet en winst met respectievelijk 17 procent en 15 procent.

Apple Store Amsterdam

De iPhone-verkoop, traditioneel gezien de belangrijkste inkomstenbron voor Apple, lag eveneens op zijn gat. Sinds vorig jaar vertelt Apple niet langer hoeveel exemplaren ze verkocht heeft. Wel meldt de techreus welk bedrag aan omzet ze genereerde in deze categorie. Dan hebben we het over een bedrag van net iets meer dan 31 miljard dollar. Ter vergelijking: vorig jaar behaalde Apple nog een omzet van 37,6 miljard dollar. Dat is een daling van 17,3 procent in een jaar tijd. Het bedrijf slaagde er dus niet in om haar nieuwste modellen -de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR- aan de man te brengen. Ook verkochten de Amerikanen minder Mac-computers. De omzet daalde met 4,6 procent van 5,8 miljard dollar naar 5,5 miljard.

De iPad-verkoop beleefde hoogtijdagen. De omzet in deze categorie steeg met 21,6 procent van 4 miljard dollar naar bijna 4,9 miljard dollar. De opbrengst uit diensten groeide met 16,2 procent naar 11,5 miljard dollar. De grootste omzetstijging heeft Apple te danken aan wearables en accessoires als AirPods, Apple Watch, Apple TV en Beats by Dr. Dre producten. Hier steeg de omzet met maar liefst 30 procent van 3,9 miljard dollar naar 5,1 miljard dollar.

iPhone 11

Volgens de laatste berichten onthult Apple en september haar nieuwste aanwinsten. Op dit moment kennen we ze onder de noemer iPhone 11 en iPhone 11 Max. Als we de verhalen mogen geloven die momenteel de ronde gaan op internet, krijgen beide vlaggenschepen drie camera’s met een speciale onderwatermodus. Tevens krijgen ze naar verluidt een grotere accu, maar behouden ze hun schermformaat.

Apple iPhone XS beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 39,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 40,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 5000 € 53,00 € 20,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 148,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 10000 € 60,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 7000 € 48,00 € 121,00 Bekijken
Alle Apple iPhone XS aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden