Vergelijk 3.474.765 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nieuwe Samsung Galaxy Fold releasedatum binnenkort bekend

Nieuws Nieuwe Samsung Galaxy Fold releasedatum binnenkort bekend
Door ,

De Samsung Galaxy Fold is de eerste opvouwbare smartphone die de Zuid-Koreaanse fabrikant gereed heeft gemaakt voor de consument. Helaas voor Samsung zijn er echter problemen met de algehele bouwkwaliteit van het tweeduizend euro kostende apparaat. Vandaar dat de Fold een nieuwe releasedatum krijgt.

De consumentenwereld wordt in 2019 opgeschud door de komst van de opvouwbare smartphone. Althans, dat is de bedoeling. Buiten de experimentele Royole Flexpai houden we twee fabrikanten over die de intentie hebben om een serieus opvouwbaar product te lanceren voordat 2020 begint: Huawei en Samsung. De beoogde releasedatum van de Samsung Galaxy Fold stond lange tijd op vrijdag 3 mei 2019, maar problemen met de algehele robuustheid gooiden roet in het eten. 

Samsung Galaxy Fold releasedatum

Samsung heeft bij de presentatie van haar eerste kwartaalcijfers van 2019 bekendgemaakt dat het in de tweede helft van dit jaar de vouwbare telefoon alsnog wil uitbrengen. De nieuwe releasedatum wordt binnen enkele weken bekendgemaakt, zo laat de techgigant weten. Oorspronkelijk zou de release van de Galaxy Fold al moeten plaatsvinden in diverse delen van de wereld; onder meer de VS had afgelopen vrijdag al eigenlijk aan de slag moeten kunnen gaan met de Samsung Galaxy Fold.

Samsung Galaxy Fold kapot scherm

Naast het nieuws over de opvouwbare smartphone is er ook het een en ander te melden over de algehele Samsung smartphonedivisie. Het afgelopen kwartaal leverde de Zuid-Koreaanse fabrikant 78 miljoen smartphones, een lichte stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Een hogere afzet staat echter niet garant voor meer winst, ook in het geval van Samsung niet. De vernieuwde Galaxy A-lijn zorgde namelijk voor relatief hoge kosten.

Vernieuwde Galaxy A-lijn

De vernieuwing van de Samsung Galaxy A-lijn was een welkome verandering. Doordat Samsung meer moeite en nieuwe, tijdelijk exclusieve features implementeerde in de Galaxy A-serie, kregen de midrangers meer aanzien. Ook in 2019 is dit het geval. Zo heeft de Galaxy A70 de grootste accu van alle Samsung-smartphones, beschikt de Galaxy A80 over een roterend cameramechanisme en is de Galaxy A50 de goedkoopste telefoon met een vingerafdrukscanner achter het scherm. Als laatste smartphonenieuwtje meldt Samsung dat de Galaxy S10-serie beter dan verwacht verkoopt. In onderstaande review lees je meer over de duurste telg uit de S10-familie, de Galaxy S10 Plus.

Samsung Galaxy S10 Plus review

Samsung Galaxy S10 Plus review

24 apr 2019 - De nieuwste vlaggenschepen van Samsung zijn een feit. Half februari introduceerde het Koreaanse techbedrijf haar nieuwste trio: de Samsung Galaxy S10, Galaxy S10e en Galaxy S10 Plus. Wij mochten spelen met het topmodel, de Galaxy S10 Plus. Onze ervaringen, positief en negatief, lees je in deze review.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden