Vergelijk 2.028.688 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Lancering Samsung Galaxy Fold uitgesteld tot nader order

Nieuws Lancering Samsung Galaxy Fold uitgesteld tot nader order
Door ,

Wacht je al vol spanning om de Samsung Galaxy Fold aan de slag te gaan? Dan hebben we slecht nieuws voor je. De lancering van Samsungs eerste opvouwbare telefoon is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De Koreaanse fabrikant wil eerst de kinderziektes van het beeldscherm aanpakken voordat ze het toestel daadwerkelijk uitbrengt.

De Samsung Galaxy Fold is een unieke telefoon. Het is Samsungs eerste foldable, een smartphone die uit twee schermen bestaat die door een bijna inzichtbare scharnier bij elkaar gehouden worden. Het toestel heeft aan de voorzijde een compact 4,6 inch groot scherm. Zodra je hem openvouwt verschijnt het 7,3 inch grote display. In totaal telt het vlaggenschip maar liefst zes camera’s. Vanzelfsprekend heeft hij onder de motorkap de nieuwste en krachtigste hardware die je momenteel voor je geld kunt krijgen. Met recht dus een bijzondere telefoon.

Beschermlaag

Maar de Galaxy Fold kent tot nu toe geen denderende start. Afgelopen week belandden de eerste reviewexemplaren bij diverse media op de deurmat. Vol spanning en enthousiasme gingen zij ermee aan de slag. Maar al snel ging het mis. Op Twitter en andere social media verschenen al snel foto’s waarop te zien was dat het beeldscherm kapot was gegaan. Bij techredacteuren van onder meer The Verge, Bloomberg en CNBC en techreviewer Marques Brownlee had het scherm al na een dag (maximaal twee) zijn beste tijd gehad.

Al snel werd duidelijk hoe de schermproblemen ontstonden. Samsung heeft over het scherm een beschermlaag aangebracht om het display te beschermen tegen onbedoelde krasjes en andere beschadigingen. Sommigen zagen deze aan voor een plastic laagje die het toestel beschermt tijdens transport. Zonder na te denken verwijderden zij de beschermlaag. Samsung reageerde daarop door te zeggen dat deze laag “onderdeel uitmaakt van de schermstructuur” en absoluut niet weggehaald mag worden.

Tegelijkertijd waren er recensenten die de beschermlaag niet hadden aangeraakt, maar waarvan het scherm het binnen enkele dagen toch al had begeven. Samsung zegde toe deze reviewexemplaren grondig te onderzoeken, wat voor velen een indicatie was dat ze geen idee had wat er aan de hand was.

Uitstel

In een nieuwe persverklaring laat de Koreaanse techreus weten dat ze de zaak gaat evalueren en intern tests gaat uitvoeren om de oorzaak van het defect te achterhalen. Samsung neemt hiervoor de tijd en stelt om die reden de lancering van de foldable voor onbepaalde tijd uit. Binnen nu en enkele weken krijgen we een nieuwe releasedatum te horen.

Samsung zegt overweldigd te zijn door het enthousiasme vanuit de techcommunity voor de Galaxy Fold en haar beste beentje voor te zetten om de zaak tot een goed einde te brengen. Tevens doet ze een voorzichtige uitspraak over de mogelijke oorzaak van de schermproblemen. Mogelijk staat er te veel druk aan de onder- en bovenkant van het scherm ter hoogte van de scharnier. Ook zegt Samsung dat ze een exemplaar van het toestel heeft gezien waarbij er “stoffen” onder het scherm te vinden waren die het scherm aantastten.

De pre-orderperiode van de Samsung Galaxy Fold zou aanstaande vrijdag van start gaan. De eerste bestellingen zouden dan een week later (3 mei) bezorgd worden. Voorlopig gaat dat feestje dus niet door. Wanneer de verkoop van de 2.020 euro kostende opvouwbare telefoon van start gaat, horen we binnen nu en enkele weken.

Samsung Galaxy Fold beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
T-Mobile 24 mnd onbeperkt 2147483647 € 69,00 € 69,00 Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 58,00 € 255,00 Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 2147483647 € 60,00 € 265,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 580,00 Bekijken
Alle Samsung Galaxy Fold aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden