Vergelijk 1.991.571 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘iPhone 11 (Max) krijgt drie camera’s met onderwatermodus’

Nieuws ‘iPhone 11 (Max) krijgt drie camera’s met onderwatermodus’
Door ,

De volgende generatie iPhones laat nog even op zich wachten, toch wordt er nu al volop over gespeculeerd. Volgens het geruchtencircuit krijgen de iPhone 11 en iPhone 11 Max een camera-eiland dat bestaat uit drie camera’s. Bovendien krijgen ze een bijzondere feature in de vorm van een onderwatermodus.

Het is traditie dat Apple ieder jaar in september haar nieuwste iPhones uit de doeken doet. We hebben geen reden om aan te nemen dat de techreus uit Cupertino dit jaar van dit schema afwijkt. De lancering is naar verwachting dus pas over vijf maanden. Dat weerhoudt ons en andere media niet om nu al over de vlaggenschepen te schrijven.

Begin deze maand hoorden we dat de aanstaande iPhones andere apparaten draadloos kunnen opladen. Net als de Samsung Galaxy S10 en de Huawei P30 Pro krijgen de iPhone 11 en iPhone 11 Max -dat is de naam die we de telefoons van Apple voorlopig geven- een feature genaamd two-way wireless charging. Tevens hebben we vernomen dat de telefoons een grotere accucapaciteit krijgen. De accucapaciteit van de opvolger van de iPhone XS stijgt naar verwachting 20 tot 25 procent, van 2658 mAh naar 3189 tot 3322 mAh. De iPhone XS Max krijgt naar verluidt 10 tot 15 procent meer power. Dat betekent dat de huidige 3174 mAh batterij wordt vervangen door een 3491 of 3650 mAh accu. De iPhone XR krijgt een marginaal grotere batterij: de extra capaciteit bedraagt volgens het geruchtencircuit maximaal 5 procent. Dat betekent dat hij straks een 3089 mAh batterij krijgt.

Onderwatermodus

Slashleaks heeft op het Chinese sociale netwerk Weibo een foto gespot waarop naar verluidt de achterkant van de iPhone 11 en iPhone 11 Max te zien is. Het eerste dat onmiddellijk opvalt is natuurlijk het grote vierkant in de linkerbovenhoek. Daar zijn drie grote en een kleine cirkel getekend. Daar kunnen we straks drie camera’s verwachten. Volgens de geruchtenstroom gaat het om een reguliere 14-megapixelcamera, een 10-megapixeltelefotocamera en een Time of Flight of TOF-sensor. Deze laatste berekent aan de hand van de snelheid dat infraroodstralen van objecten weerkaatsen de afstand tussen de lenzen en het voorwerp om zo scherptediepte-effecten aan te brengen.

iPhone 11 en iPhone 11 Max behuizing Slashleaks

Het camerasysteem krijgt wellicht een nieuwe feature: een onderwatermodus. Eind maart vroeg Apple een patent aan op deze eigenschap bij het United States Patent and Trademark Officie (USPTO) onder de noemer ‘Submersible Electronic Devies with Imaging Capabilities’. Zoals de naam al prijsgeeft kunt je hiermee plaatjes onder water schieten. Perfect als je gaat duiken of snorkelen en het onderwaterleven wil vastleggen.  Om de beperkte hoeveelheid licht onder water te meten en juiste kleurbalans vast te leggen, vertrouwt Apple op geavanceerde sensoren. Vanzelfsprekend zijn de telefoons IP68 gecertificeerd, iets wat de huidige modellen overigens ook zijn. Of de opvolger van de iPhone XR dezelfde behandeling krijgt, is onduidelijk. Deze heeft nu een IP67-stempel.

Over de schermgrootte bestaat nog onenigheid. Aanvankelijk hoorden we geruchten dat de iPhone 11 en iPhone 11 Max een OLED-scherm krijgen van respectievelijk 6,1 inch en 6,5 inch. De schermgrootte van de opvolger van de iPhone XR is onbekend. Ming-Chi Kuo, een welbekende marktanalist die Apple nauw op de voet volgt, krijgen de aanstaande modellen dezelfde schermformaten als de 2018 modellen. Dat komt neer op een 5,8 inch scherm voor de iPhone 11, een 6,4 inch display voor de iPhone 11 Max en een beelddiagonaal van 6,1 inch voor de opvolger van de iPhone XR.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden