Vergelijk 2.987.877 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S10 krijgt nachtmodus in volgende update

Nieuws Samsung Galaxy S10 krijgt nachtmodus in volgende update
Door ,

Ben je iemand die het liefst de hele dag (en nacht) plaatjes schiet met de Samsung Galaxy S10? Dan heeft GSMinfo goed nieuws voor je. Het paradepaardje van de Koreanen krijgt binnenkort een update die de camera een nieuwe eigenschap geeft: nachtmodus. De update wordt eind april of begin mei verwacht.

De Samsung Galaxy S10 heeft de nodige opstartproblemen gekend. Vlak na de lancering stroomden via fora als XDA Developers en Reddit klachten binnen dat de Europese variant van het vlaggenschip last heeft van een batterijprobleem. Volgens de forumleden kwam dat door een defecte nabijheidssensor en een bug in het Voice over Internet Protocol (VoIP). Even later hoorden we geluiden over connectiviteitsproblemen bij de Amerikaanse provider Sprint. Tot slot hoorden we onlangs dat de ultrasone vingerafdruksensor eenvoudig voor de gek te houden is met een 3D-geprinte vingerafdruk.

Nachtmodus

Over de camera hebben we gelukkig weinig slechts gehoord. Sterker nog, volgens menig recensent behoren de lenzen van de Galaxy S10 tot de allerbeste die je momenteel kunt krijgen voor je geld. Of wij er net zo over denken lees je binnenkort in onze review over de Samsung Galaxy S10 Plus. Voor nu kunnen we stellen dat de primaire camera’s van het vlaggenschip out-of-the-box behoorlijk slim zijn. Naast de normale automatische modus heeft de sterspeler van Samsung tevens een modus om panorama’s te schieten, scherptediepte-effecten aan te brengen, in te zoomen met de telefotolens en om alles om je heen vast te leggen dankzij de ultragroothoeklens. En dan hebben we het nog niet eens over de Pro-modus gehad of de mogelijkheid om slow-motion, super slow-motion en hyperlapse video’s op te nemen.

Zoals je ziet is het camerasysteem van de Galaxy S10 van bijna alle markten thuis. Een eigenschap die nu nog ontbreekt is een nachtmodus voor nachtbrakers. Voor deze mensen hebben we goed nieuws. Samsung is momenteel druk bezig met de uitrol van een update die nachtfotografie naar het vlaggenschip brengt. De beveiligingsupdate van april 2019 is bij het pakket inbegrepen, zo weet SamMobile. Volgens de techsite wordt de update op dit moment uitgerold in Zwitserland. Naar verwachting kunnen wij hem eind april of begin mei in ons land verwachten. Via Instellingen > Software-update kun je handmatig checken of hij niet toevallig al wat eerder beschikbaar is.

Velen menen dat de Galaxy S10 vanaf dag één al een nachtmodus voor de camera had moeten hebben. Tegelijkertijd kunnen we daar vraagtekens bij zetten. Het topmodel is namelijk uitgerust met een verwisselbare diafragma met twee zogeheten f-stops. Overdag, als er meer dan voldoende omgevingslicht is, schiet de camera plaatjes met een f/2.4 grote lensopening. Zodra het donkerder wordt schakelt de software automatisch over naar f/1.5 diafragma. Dat betekent dat de lensopening groter wordt en er dus meer licht op de beeldsensor valt, wat mooiere en meer gedetailleerde foto’s oplevert. Ook reduceert het de hoeveelheid ruis op een plaatje.

Over de Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10 is de nieuwste aanwinst in de S-serie. Naast de reguliere Galaxy S10 heeft Samsung in februari nog twee modellen gelanceerd: de Samsung Galaxy S10e, een budgetoptie, en de Samsung Galaxy S10 Plus, de grote broer van deze telg. Overweeg je om een van de vlaggenschepen aan te schaffen? Lees dan eerst het onderstaande artikel, waarin we uitgebreid stilstaan bij de beste eigenschappen van het vlaggenschip.

De 5 beste features van de Samsung Galaxy S10

De 5 beste features van de Samsung Galaxy S10

4 apr 2019 - De Samsung Galaxy S10 is inmiddels al enkele weken verkrijgbaar in ons land. Heb je er al een aangeschaft, of overweeg je om Samsungs paradepaardje in huis te halen? Dan ben je vast wel benieuwd wat nou de beste eigenschappen zijn van het vlaggenschip. Wij hebben de 5 beste features van de Galaxy S10 voor je op een rij gezet.

Samsung Galaxy S10 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd onbeperkt 500 € 30,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 32,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 7000 € 34,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 34,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 37,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 42,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S10 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden