Vergelijk 2.016.939 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Fold vertoont eerste barstjes

Nieuws Samsung Galaxy Fold vertoont eerste barstjes
Door ,

Samsung is momenteel volop in het nieuws, maar om de verkeerde reden. De eerste reviewers die aan de slag zijn gegaan met de Samsung Galaxy Fold, stuiten nu al problemen. Zij zeggen dat het scherm van hun reviewexemplaar al binnen enkele dagen kapot is.

Nog even en de Samsung Galaxy Fold officieel is verkrijgbaar in ons land. De kans dat je hem massaal op straat tegenkomt is klein: er hangt een fors prijskaartje van 2.020 euro aan het toestel. Dan loop je wel met een unieke telefoon rond die heel wat bekijks oplevert. Het is de eerste opvouwbare smartphone die commercieel verkrijgbaar is in Nederland. Mocht de adviesprijs je niet afschrikken, vanaf 3 mei ligt hij bij ons in de schappen. De pre-orderperiode start op vrijdag 26 april.

Barsten

Datgeen wat de Samsung Galaxy Fold zo uniek maakt -zijn opvouwbare scherm- is waardoor de Koreanen nu in de spotlights staan. En niet op een positieve manier. Overal op internet komen we verhalen tegen van mensen die vroegtijdig de Galaxy Fold mochten uitproberen. Zij zeggen dat hun scherm al na enkele dagen mankementen vertoont. Bij sommigen, waaronder Dieter Bohn van de Amerikaanse techsite The Verge, vertoonde het scherm al na één dag een bult tussen het scherm en de scharnier. Uiteindelijk barstte het scherm op deze plek.

Bohn is niet de enige die last heeft van schermproblemen. Ook anderen melden zich op social media met hetzelfde euvel. Eén van hen is Mark Gurman van Bloomberg. Via Twitter heeft hij een aantal plaatjes verspreid van zijn reviewexemplaar. Daarop lijkt het alsof er lucht onder het glas terecht is gekomen. Hierdoor ziet hij er niet alleen slecht uit, maar werkt het scherm ook niet meer.

Steve Kovach van CNBC tweette een korte video waarin goed is te zien dat het scherm van zijn exemplaar aan de linkerkant flikkert. De Galaxy Fold van Marques Brownlee, ook wel beter bekend als @MKHB, vertoonde zijn eerste barsten vlak nadat hij hem in gebruik nam. Bij hem is de schade beperkt omdat hij net op tijd de waarschuwing van Samsung las. Daarin zegt de fabrikant dat gebruikers de dunne plastic laag over het scherm niet mogen verwijderen. Als je deze laag verwijdert of een screenprotector aanbrengt, kan dat schade aanbrengen aan het scherm, zo lezen we in de waarschuwing.

Reactie Samsung

Zo snel dergelijke problemen met een peperduur toestel, dat kan natuurlijk niet. Daarom gaf Samsung een reactie tegenover The Verge, die het balletje aan het rollen bracht. Daarin zeggen de Koreanen dat ze kwestie grondig zullen onderzoeken. Tegelijkertijd benadrukt het bedrijf het belang van de plastic laag over het scherm.

“Het hoofdscherm van de Galaxy Fold heeft een beschermlaag die onderdeel uitmaakt van de schermstructuur en hem beschermt tegen onbedoelde krassen. Deze laag verwijderen of aanbrengen van klevende materialen aan het scherm, kan schade veroorzaken. We zullen ervoor zorgen dat deze waarschuwing duidelijk zichtbaar is voor onze klanten.”

Samsung zegt dat het scherm zonder problemen 200.000 keer open en dicht gevouwen kan worden zonder schade toe te brengen aan het scherm. Dat betekent dat het scherm bijna vijf-en-een-half jaar meegaat als je hem honderd keer op een dag open en dicht doet. Verder heeft het Koreaanse techbedrijf beloofd dat gebruikers gratis en voor niets een vervangend scherm krijgen, mits deze in het eerste jaar na aankoop onverhoopt kapot gaat bij normaal gebruik.

Samsung Galaxy Fold beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
T-Mobile 24 mnd onbeperkt 2147483647 € 69,00 € 69,00 Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 58,00 € 255,00 Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 2147483647 € 60,00 € 265,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 580,00 Bekijken
Alle Samsung Galaxy Fold aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden