Vergelijk 2.697.025 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Video: krijgt OnePlus 7 toch geen pop-up-camera?

Nieuws Video: krijgt OnePlus 7 toch geen pop-up-camera?
Door ,

De afgelopen weken hebben we de OnePlus 7 uitvoerig met je doorgenomen. Het te verschijnen vlaggenschip van de Chinese prijsvechter bleek eerder al over een duurder broertje te beschikken, namelijk de Pro. Vandaag krijgen we ook eindelijk in de gaten wat de verwachte verschillen tussen de twee telefoons zijn.

Eerder deze week behandelden we al het gerucht dat OnePlus haar nieuwe telefoons gaat presenteren in mei. Het is nog niet zo heel lang geleden dat we erachter kwamen dat het om twee smartphones zou gaan. Naast de OnePlus 7 verschijnt er naar verluidt ook een OnePlus 7 Pro. Er zijn diverse eigenschappen te noemen waarover de Pro wel en de reguliere variant niet over beschikt, waaronder de ondersteuning voor 5G, een aspect waar OnePlus op het Mobile World Congress veel aandacht aan besteedde. 

OnePlus 7 zonder pop-up-camera

Via OnLeaks weten we vandaag dat de OnePlus 7 Pro zich voornamelijk onderscheidt van zijn goedkopere broertje door exclusief gebruik te maken van een pop-up-camera. De nieuwste render van de leaker toont namelijk de OnePlus 7 zonder pop-up-camera. Wat heet: in vrijwel alle uiterlijke opzichten lijkt de OnePlus 7 een directe koptie van de OnePlus 6T te worden. Zo is er aan de bovenzijde een kleine regendrupnotch aanwezig voor de frontcamera. Het schermoppervlak is lekker groot gehouden en de randen zijn relatief smal.

De schermgrootte bedraagt naar alle verwachtingen 6,2 inch. Dat is een merkbaar verschil vergeleken met zijn voorganger die over een 6,41 inch display beschikt. De vingerafdrukscanner lijkt wederom achter het scherm verwerkt te zijn. Aan de achterzijde lijkt eveneens vrij weinig veranderd te zijn ten opzichte van de OnePlus 6T. Er zijn namelijk twee cameralenzen geplaatst met daaronder een flitser, net als bij de 6T. In tegenstelling tot de krachtpatser uit 2018 zit de flitser nu wel in de camera-opzet die deels uitsteekt. Er is geen ruimte vrijgemaakt voor een koptelefooningang. 

OnePlus 7 lanceerdatum

Verdere specificaties van de OnePlus 7 is momenteel giswerk. We verwachten in ieder geval een AMOLED-scherm, de nieuwste Snapdragon 855 chipset en Android 9.0 Pie uit de doos. Daaroverheen legt OnePlus zoals altijd haar eigen OxygenOS. Zowel de reguliere OnePlus 7 als de OnePlus 7 Pro verwachten we op 14 mei.

OnePlus 7 lanceerdatum gelekt?

OnePlus 7 lanceerdatum gelekt?

15 apr 2019 - Sinds enkele jaren mogen we bij OnePlus minimaal rekenen op twee smartphones per jaar. Nu het alweer een halfjaar geleden is dat de OnePlus 6T verscheen, ligt een release van de OnePlus 7 in de lijn der verwachtingen. Volgens een nieuw gerucht is de lanceerdatum al bekend.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden