Vergelijk 2.694.165 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

OnePlus: ‘Foldable laat nog even op zich wachten’

Nieuws OnePlus: ‘Foldable laat nog even op zich wachten’
Door ,

OnePlus springt voorlopig niet op de trein die opvouwbare smartphone heet. De techniek erachter is leuk, maar biedt geen echte meerwaarde voor de gebruikservaring. Het Chinese techbedrijf ziet daarentegen wel brood in een televisie die je met de flagship killers van OnePlus bedient.

Een van de belangrijkste -zo niet de belangrijkste- trends van 2019 in smartphoneland is de opvouwbare telefoon. De eerste modellen zijn inmiddels aangekondigd: dat zijn de Samsung Galaxy Fold, die eind deze maand verkrijgbaar is, en de Huawei Mate X, die later dit voorjaar in de winkels ligt. Uit de vele patentaanvragen die we het afgelopen jaar gespot hebben kunnen we opmaken dat ook andere fabrikanten interesse hebben in dit concept. Naar verwachting komen onder meer Motorola/Lenovo, Xiaomi, LG en Oppo later dit jaar (of begin volgend jaar) met hun eerste foldable op de proppen.

Voorlopig niet

Een smartphonemaker die op korte termijn geen plannen heeft voor een opvouwbare smartphone, is OnePlus. In een interview met het Italiaanse Repubblica vertelt CEO en mede-oprichter van OnePlus Pete Lau over de foldable. Uit zijn antwoorden blijkt dat de topman niet echt enthousiast is over deze ontwikkeling. Hij zegt dat zijn bedrijf het afgelopen jaar veelvuldig heeft nagedacht over een opvouwbare telefoon, maar dat ze geen manier hadden bedacht waardoor het toestel interessant zou zijn.

“In hun huidige vorm vertegenwoordigen foldables niet de nieuwe generatie telefoon. Het zijn aardige apparaten, maar ze doen helemaal niks nieuws”, aldus Lau. Eén van de dingen die de topman tegenstaat van de opvouwbare telefoons die binnenkort in de winkels liggen, is dat ze “excessief” dik zijn in vergelijking met moderne smartphones. Om die reden hoeven we op korte termijn geen opvouwbare smartphone van OnePlus te verwachten.

Lau sluit overigens niet uit dat OnePlus op een later tijdstip alsnog een foldable uitbrengt. Het concept heeft volgens hem wel degelijk toekomst. Zijn inschatting is dat het nog enkele jaren gaat duren voordat de techniek volwassen genoeg is om op eigen benen te staan.

OnePlus TV

De directeur van OnePlus ziet daarentegen wel heil in een ander product: een televisie. In het vraaggesprek met Repubblica vertelt hij dat een “smart display” -Lau vermijdt het woord ‘TV’- geld in het laatje brengt. Dit is niet zomaar een ‘TV’ zoals die nu in de woonkamer staat, maar eentje zonder afstandsbediening. Het oppakken van een afstandsbediening om te zappen is volgens Lau “gedateerd”. Als het aan hem ligt pakken we straks onze smartphone om van kanaal te veranderen. Uiteraard een vlaggenschip van OnePlus, maar dat spreekt voor zich.

Meer details over de OnePlus TV wil Lau niet prijsgeven in het interview. Volgens het geruchtencircuit wordt dit product nog voor het einde van het jaar gelanceerd. Dat wil de topman niet bevestigen in het interview. Wat we binnenkort wel kunnen verwachten is een gloednieuwe flagship killer. Volgens de laatste berichten wordt de OnePlus 7 -en misschien ook wel de OnePlus 7 Pro- volgende maand gelanceerd.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden