Vergelijk 2.473.621 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei P30 Pro wint prestigieuze TIPA World Award

Nieuws Huawei P30 Pro wint prestigieuze TIPA World Award
Door ,

Huawei sleept een belangrijke prijs in de wacht. De Chinese smartphonemaker heeft van de Technical Image Press Association (TIPA) de felbegeerde TIPA World Award voor beste smartphonecamera gewonnen. De jury is onder meer onder de indruk van de plaatjes die hij aflevert als het donker is.

Een smartphone is al lang niet meer een doodgewone telefoon. Het is tevens onze sociale agenda, portemonnee en muziek- en videospeler. Tevens is het onze zakcamera. De laatste jaren is er veel veranderd op dit vlak. Eén lens aan de achterkant was lange tijd de norm in de smartphonewereld. Dat veranderde een kleine drie jaar geleden, toen Huawei haar eerste dual-camera telefoon introduceerde. Sindsdien is het aantal lenzen alleen maar toegenomen. De Nokia 9 PureView met zijn vijf 12-megapixelcamera’s spant momenteel de kroon.

Juryoordeel

Het aantal camera’s zegt natuurlijk ook niet alles over de beeldkwaliteit. Belangrijker is wat de lenzen allemaal kunnen. De Huawei P30 Pro, het nieuwste vlaggenschip van de Chinezen, is het summum van wat je momenteel kunt krijgen in een smartphone, aldus de vakjury van TIPA. Het camerasysteem van het paradepaardje bestaat uit vier camera’s. De hoofdcamera is een 40-megapixelcamera met zowel optische als kunstmatige beeldstabilisatie (OIS en AIS). Dankzij de f/1.6 diafragma en SuperSpectrum beeldsensor vangt deze 40 procent meer licht op dan zijn voorganger, wat vooral ’s avonds tot uiting komt.

De tweede camera is een ultragroothoeklens met een resolutie van 20 megapixels en f/2.2 grote lensopening. Voor het eerst heeft Huawei haar vlaggenschip een periscopische lens gegeven. Deze heeft een resolutie van 8 megapixels en beschikt over 5x optische zoom en 10x hybride zoom. Om bewegingsonscherpte tot een minimum terug te brengen, is hij uitgerust met optische beeldstabilisatie. Tot slot heeft de Huawei P30 Pro achterop nog een Time of Flight of TOF-sensor waarmee je scherptediepte-effecten aanbrengt op je foto’s.

Dit alles is volgens de vakjury van TIPA het recept voor een geweldige smartphonecamera. In haar rapport schrijft de jury dat de plaatjes die de P30 aflevert subliem zijn dankzij Huawei’s zelfontwikkelde algoritme, die meerdere RAW-plaatjes over elkaar heen legt. Ook over de zoommogelijkheden zijn de juryleden lyrisch. Het neusje van de zalm is echter de low-light performance. De P30 Pro heeft een maximale ISO-waarde van 409.600, wat echt bizar hoog is. Dat in combinatie met de nieuwe beeldsensor zorgt ervoor dat het topmodel van Huawei “the best low-light performance of any smartphone camera to date” levert.

Meerdere awards

Het is niet de eerste keer dat Huawei een TIPA World Award wint. Afgelopen jaar wonnen de Chinezen deze prijs ook al dankzij de Huawei P20 Pro. En het jaar daarvoor vielen de Huawei P10 en Huawei P10 Plus in de prijzen. Als je een smartphone zoekt met een geweldige camera, dan moet je volgens TIPA bij Huawei zijn.

Niet alleen de vakjury van TIPA is enthousiast over de kwaliteit van de primaire camera’s van de Huawei P30 Pro. Ook onze Tom is erg te spreken over het quad-camerasysteem van het vlaggenschip. Daarover en uiteraard andere aspecten van de Huawei P30 Pro lees je alles in zijn review.

Huawei P30 Pro review

Huawei P30 Pro review

15 apr 2019 - Met de zomer op komst wil Huawei er voor zorgen dat je mooie plaatjes kan schieten op vakantie. Daarvoor is de Huawei P30 Pro ontworpen. Met meer camera's dan ooit op een Huawei toestel staat de verbeelding voorop, maar wat kan het toestel nog meer?

Huawei P30 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 2000 € 29,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 32,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 20000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 40,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 34,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 39,50 € 0,- Bekijken
Alle Huawei P30 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden