Vergelijk 2.449.416 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Tip: zo pas je de Bixby-knop aan op de Samsung Galaxy S10

Nieuws Tip: zo pas je de Bixby-knop aan op de Samsung Galaxy S10
Door ,

Ben jij de trotse bezitter van de Samsung Galaxy S10, maar irriteer je je mateloos aan de Bixby-knop? Dan heeft GSMinfo goed nieuws voor je: het is mogelijk om deze een nieuwe functie toe te kennen. Hoe je dat doet leggen we uit in dit artikel.

Het is al weer ruim twee jaar geleden dat Samsung de Galaxy S8 lanceerde. Voor die tijd was het een fantastische telefoon en in onze review waren erg enthousiast over het vlaggenschip. Eén van de dingen waar we echter steen en been over klaagden, was die vervelende Bixby-knop. Hoe vaak overkwam het ons dat we hem per ongeluk indrukten, omdat we de volumeknop zochten? Of dat we hem aanzagen voor de aan/uitknop? Antwoord: te vaak.

Lange tijd moesten we een modus vivendi zien te vinden met Bixby. Er was namelijk niet mogelijk om hem uit te schakelen of een andere functie te geven. Diverse handige en slimme ontwikkelaars zagen hier de potentie van in en gingen er mee aan de slag. Het resultaat was dat er diverse apps in de Google Play Store belandden waarmee gebruikers de Bixby-knop konden programmeren, waaronder Bixby Button Remapper en Custom Bixby Button. Met deze apps kon je de Bixby-knop een van de tientallen nieuwe functies toekennen, zoals de camera opstarten, zaklamp openen of schermafbeelding maken.

In het begin was Samsung hier niet van gecharmeerd. Ze stak er een stokje voor door Bixby volledig te blokkeren voor deze apps. Maar iedere keer als Samsung Bixby afschermde, verscheen er de volgende dag een andere die hetzelfde kon. En zo ging het een hele tijd door. Uiteindelijk staakte Samsung dit kat-en-muisspel. Sinds begin dit jaar is het mogelijk om de Bixby-knop definitief uit te schakelen op de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S9.

Samsung Galaxy S8 Bixby

Bixby uitschakelen op Samsung Galaxy S10

Op de Samsung Galaxy S10, Galaxy S10e en Galaxy S10 Plus -de nieuwste vlaggenschepen van Samsung- is het out-of-the-box mogelijk om de Bixby-knop uit te schakelen, dan wel een andere functie te geven. Dat is kinderlijk eenvoudig.

  1. Ga naar Instellingen > Geavanceerde functies > Bixby-toets. Hier bepaal je wat er gebeurt als je op de Bixby-knop drukt.
  2. Je hebt hier twee opties: één keer drukken of twee keer drukken om Bixby te openen. Hoe je het ook wendt of keert, Bixby speelt altijd een rol en je komt er niet van af.
  3. Kies de tweede optie en selecteer vervolgens een app of systeemactie die je aan de Bixby-knop wil toekennen. Dit kun je op ieder moment weer aanpassen.

Bixby uitschakelen op de Samsung Galaxy S10 Bixby uitschakelen op de Samsung Galaxy S10 Bixby uitschakelen op de Samsung Galaxy S10

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Bixby zal altijd deel uitmaken van je leven. Het is namelijk niet mogelijk om de knop volledig uit te schakelen. Kies je echter voor twee keer drukken om Bixby te openen en stel je geen app of actie voor één keer drukken, dan doet de knop niets. Als je de Bixby-knop ingedrukt houdt, wordt Bixby Voice altijd geopend. Het is niet mogelijk om dit aan te passen. Tot slot kun je enkel aangeven dat je twee keer de knop moet indrukken alvorens Bixby in beeld verschijnt. Een andere app of actie aan de dubbele druk toekennen kan niet.

Zoals je ziet is het heel eenvoudig om Bixby een minder prominente rol te geven. Heb jij Bixby al ‘uitgeschakeld’?

Samsung Galaxy S10 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 2000 € 29,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 31,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 36,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 39,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 35,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 40,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S10 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden