Vergelijk 2.831.478 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG patenteert opvouwbare smartphone met transparant scherm

Nieuws LG patenteert opvouwbare smartphone met transparant scherm
Door ,

Hoewel LG al lang niet meer tot een van de meer invloedrijke smartphonefabrikanten behoort, produceert het nog altijd tal van telefoons waar veel consumenten plezier aan beleven. Via nieuwe patenten kunnen we inschatten wat de toekomst brengt, en op papier ziet het er bij de Zuid-Koreanen veelbelovend uit.

Dankzij Samsung en Huawei zijn opvouwbare smartphones eindelijk werkelijkheid geworden. Althans, bijna dan: op de Samsung Galaxy Fold moeten we nog een maandje wachten, en bij de Huawei Mate X is het al helemaal onduidelijk. Gezien de exorbitante prijskaartje die gehanteerd worden voor deze telefoons, kunnen we ons niet voorstellen dat veel consumenten de eerste generatie opvouwbare smartphones in huis halen. Bovendien zullen er vast en zeker nog wat foutjes uitgehaald moeten worden.

LG patent transparante opvouwbare smartphone

Om nu te gaan denken dat de opvouwbare smartphone niet veel meer zal gaan veranderen qua design, is wat naÏef gedacht. Zeker wanneer we kijken naar het patent van LG dat de fabrikant heeft vast laten leggen op 9 april jongstleden. Afbeeldingen van het patent tonen een opvouwbare smartphone met twee transparante schermen en een vouwmechanisme in het midden. Het opent en sluit dus als een boek en is als smartphone en 'tablet' te vouwen, afhankelijk van welke stand je gebruikt.

LG, patent, opvouwbare smartphone

Elk scherm is echter tweezijdig, wat betekent dat je zelfs via de achterkant nog het touchscreen kunt gebruiken. Uit het patent maken we verder op dat de mate van transparantie afhangt van hoe je de telefoon vasthoudt. Ligt de opvouwbare LG smartphone plat op je schoot bijvoorbeeld, dan is het slechts licht transparant. Hoe meer licht er op de achterkant schijnt, hoe transparanter het display van LG's patenttelefoon wordt.

Gedetailleerd inkijkje

Het patent van LG lijkt verder vrij gedetailleerd te zijn. Zo wordt er gesproken over de camera, waarbij er een enkele lens aan de voorzijde en een multi-lens aan de achterzijde, inclusief lasersensor die objecten in 3D kan identificeren. Laatstgenoemde wordt vermoedelijk gebruikt om diepte te berekenen. Gezien de huidige ontwikkelingen wat betreft vouwbare smartphones verwachten we niet dat LG deze telefoon op korte termijn zal lanceren. Gelukkig lijkt de toekomst in ieder geval meer dan voldoende innovatie te brengen.

(Via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden