Vergelijk 3.136.249 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Vier varianten Galaxy Note 10 in aantocht’

Nieuws ‘Vier varianten Galaxy Note 10 in aantocht’
Door ,

Samsung werkt niet aan één, twee, of drie varianten van de Galaxy Note 10, maar zelfs vier. Koreaanse media melden dat Samsung het vlaggenschip in twee verschillende schermformaten op de markt brengt. Beide zijn straks verkrijgbaar met 4G/LTE of 5G.

Van budgettelefoons tot high-end vlaggenschepen: Samsung is van alle markten thuis. De meeste aandacht spendeert het Koreaanse bedrijf vanzelfsprekend aan het topsegment. Daar worden immers de meeste exemplaren van verkocht en liggen de winstmarges een stuk hoger. Haar nieuwste kampioen is de Galaxy S10-reeks, bestaande uit de reguliere Samsung Galaxy S10, de meer betaalbare Samsung Galaxy S10e en kolossale Samsung Galaxy S10 Plus.

In de tweede helft van het jaar lanceert Samsung het nieuwste paradepaardje in een andere serie: de Samsung Galaxy Note 10. Hoewel de onthulling nog even op zich laat wachten, hebben we de afgelopen weken al het een en ander gehoord over het vlaggenschip. Zo heeft het toestel naar verluidt geen fysieke knoppen. Afgelopen week hoorden we dat de Koreanen het topmodel in meerdere varianten wil uitbrengen. Op dat gerucht borduurt ETNews nu voort.

‘Vier uitvoeringen’

Als we de laatste berichten mogen geloven heeft Samsung vergelijkbare plannen als met de Galaxy S10. Zoals we net al zeiden bestaat deze in drie verschillende formaten met uiteenlopende specificaties en prijskaartjes. Met de Galaxy Note 10 in aankomst rekt Samsung dit concept nog verder uit. In plaats van drie kunnen we straks vier verschillende varianten van het vlaggenschip verwachten.

Samsung gaat de Galaxy Note 10 naar verluidt in twee verschillende formaten lanceren: een ‘compacte’ uitvoering met een schermformaat van 6,28 inch en een grote versie met een 6,75 inch groot scherm. Het huidige topmodel, de Samsung Galaxy Note 9, bevindt zich met zijn 6,4 inch grote Infinity Display precies tussen beide formaten.

ETNews schrijft verder dat Samsung van beide uitvoeringen een variant met 4G-connectiviteit en 5G-modem gaat uitbrengen. Met deze strategie wil Samsung al haar (potentiële) klanten op hun wenken bedienen. Eén ding is nu al zonneklaar: de 5G-uitvoering van de Galaxy Note 10 is straks niet in Nederland te koop, zo bevestigde Samsung in februari.

Ingehaald

Samsung is weliswaar de grootste smartphoneproducent ter wereld, maar het gaat de laatste tijd niet al te best met het bedrijf. Afgelopen jaar verkocht het bedrijf minder smartphones dan gedacht. Vorige week gaf Samsung een winstwaarschuwing. Structurele problemen in de smartphonemarkt zouden de fabrikant hiertoe dwingen.

Wij zijn geneigd te zeggen: er zijn andere kapers op de kust. Huawei lijkt geen hinder te ondervinden van de ‘structurele problemen’ waar Samsung over spreekt. Het bedrijf verkocht afgelopen jaar meer dan 200 miljoen smartphones. De eerste twee maanden vlogen er 50 procent meer smartphones over de toonbank in vergelijking met vorig jaar. CEO Richard Yu denkt de Koreanen volgend jaar voorbij te streven in termen van smartphoneverkoop. Aanvankelijk dacht de topman dit pas in 2021 te kunnen doen.

Via

Samsung Galaxy Note 9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 35,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 37,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 41,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 6000 6000 € 36,50 € 18,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 44,50 € 24,00 Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 31,50 € 41,00 Bekijken
Alle Samsung Galaxy Note 9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden