Vergelijk 2.876.041 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung stopt met goedkope Galaxy J-serie

Nieuws Samsung stopt met goedkope Galaxy J-serie
Door ,

De Zuid-Koreaanse fabrikant is op dit moment volop bezig met het produceren en presenteren van nieuwe telefoons uit de Galaxy A-serie. Aangezien het wel heel veel toestellen zijn, rees al snel de vraag wat er met de nog goedkopere Galaxy J-serie ging gebeuren.

De telefoons van Samsung waren jarenlang opgesplitst in vier overzichtelijke serienamen. Aan het ene uiteinde vonden we de experimentele en vrij prijzige Galaxy Note-serie terug, met net daaronder de mainstream Galaxy S-lijn. Aan het andere uiteinde floreerde de goedkope Galaxy J-toestellijn. Laatstgenoemde wordt echter volledig opgeslokt door de Galaxy A-serie, een productlijn die oorspronkelijk exclusief bedoeld was voor midrangers.

Samsung Galaxy J-serie stopt

Het nieuws van deze reorganisatie komt niet geheel uit de lucht vallen. De Galaxy J-telefoons zijn lang niet altijd even interessant, en vaak is het prijskaartje wel erg hoog. Zeker als concurrenten smartphones leveren met veel betere specs in hetzelfde segment. De bevestiging van Samsung dat de Galaxy A-serie de J-lijn overlapt geeft wel uitsluitsel voor consumenten die aan het wachten waren op een nieuwe J-smartphone. Het ziet ernaar uit dat de Galaxy J4 Plus en Galaxy J6 Plus de laatst uitgebrachte J-smartphones zijn in Nederland.

Samsung Galaxy A70

Aan iedereen die nu een traantje weg aan het pinken is: wees niet getreurd, want het is de bedoeling dat de Galaxy A-serie het prijssegment van de J-lijn grotendeels opvult. De afgelopen weken zijn onder meer de Galaxy A40 en Galaxy A50 gepresenteerd. Deze telefoons kosten minder dan 300 euro. Daarnaast verwachten we dat Samsung op korte termijn nog goedkopere A-smartphones uit de doeken doet die naar de Nederlandse markt komen.

Samsung Galaxy A90 teaser hint naar lancering

Samsung Galaxy A90 teaser hint naar lancering

18 mrt 2019 - De Galaxy A-serie is een van de langstlopende Samsung-toestellijnen. Ondanks dat de telefoons naar verluidt best goed verkopen, bieden ze relatief gezien niet altijd het meeste waar voor je geld. Met ingang van vorig jaar willen de Zuid-Koreanen dit segment meer premium maken. Een goed voorbeeld hiervan is de Galaxy A90.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden