Vergelijk 2.831.478 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S10 gefopt door 3D-geprintte vingerafdruk

Nieuws Samsung Galaxy S10 gefopt door 3D-geprintte vingerafdruk
Door ,

Technologie is vaak iets geweldigs en soms iets engs. Je smartphone is misschien toch niet zo goed beveiligd als je zou denken. De scanner van de Galaxy S10 is redelijk eenvoudig te omzeilen, mits je toegang hebt tot een 3D-printer.

Iedere keer dat er een nieuwe technologie uitkomt die gemaakt is om persoonlijke data te beschermen gaan er mensen aan de sl;ag om die beveiliging te testen. Zo ook bij de nieuwe vingerafdrukscanner van Samsung. In de Samsung Galaxy S10 en S10 Plus heeft Samsung een ultrasone vingerafdrukscanner geplaatst. Dat wil zeggen dat het scherm van de telefoons geluidloos trilt om je vingerafdruk te herkennen. Daarmee wordt het toestel ontgrendelt, maar ook bijvoorbeeld bankieren-apps kunnen van die vingerafdruk gebruik maken om transacties goed te keuren.

Dat maakt het des te angstaanjagender dat het nu gelukt is om de vingerafdrukscanner voor de gek te houden. Iemand heeft zijn eigen vingerafdruk gescand, geprint en vervolgens gebruik om een Galaxy S10 Plus te ontgrendelen. Daarvoor hoefde hij geen hele vinger te printen, zoals wij ons eerst voorstelden. Een dun plaatje was genoeg om de vingerafdrukscanner voor de gek te houden. De derde print wist het toestel voor de gek te houden. Het duurde ongeveer 13 minuten om de gemaakte scan af te drukken.

Consumentenbond: ‘Gezichtsherkenning smartphones onveilig’

Consumentenbond: ‘Gezichtsherkenning smartphones onveilig’

4 jan 2019 - Wil je je data op je smartphone goed beveiligen? Dan ben je beter af met een pincode dan gezichtsherkenningssoftware. Deze vorm van biometrische beveiliging is eenvoudig te omzeilen. Een groot aantal moderne telefoons is gevoelig voor de ‘fotohack’.

Beveiligings-issues

Het is niet de eerste keer dat een vingerafdrukscanner wordt omzeild. Sterker nog, vrijwel iedere scanner is al een keer omzeild. Vingerafdrukscanners zijn in werkelijkheid namelijk een stuk minder veilig dan we in ons hoofd hebben. Er bestaan overigens ook maskers om de FaceID van Apple te omzeilen. De beste beveiliging is nogsteeds een pincode, het liefst zo lang mogelijk.

(via)

Samsung Galaxy S10 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 32,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 35,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 41,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 29,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 37,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S10 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden