Vergelijk 2.831.478 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung gaat meerdere versies Note 10 maken

Nieuws Samsung gaat meerdere versies Note 10 maken
Door ,

Het lijkt erop dat Samsung van plan is de Note-serie, net als de Galaxy S-serie, te gaan voorzien van meerdere versies. Hoe gaan de verschillende versies heten en waarin gaan ze verschillen?

Het duurt nog even voordat de Samsung Galaxy Note 10 zal worden geïntroduceerd. In augustus is het waarschijnlijk zo ver, als Samsung weer een Unpacked Event zal organiseren, vlak voor of tijdens IFA in Berlijn. Het lijkt er inmiddels op dat Samsung naast de Note 10 nog een ander toestel zal willen lanceren, waarmee het voor de Note-serie eenzelfde diversificatie nastreeft als bij de S10-reeks. Tot op heden was er steeds 1 Note-toestel, maar daar komt nu dus verandering in: de Samsung Galaxy Note 10+. Of Note 10e. Of Note 10 Lite. Of Note 10 Xcover. Enfin, we weten het dus niet.

Meer dan een Note

Wat we wel weten is dat de beide toestellen een aparte specsheet meekrijgen, en dat niet allebei de toestellen in elke markt gelanceerd zullen worden. Waarin lopen die specificaties dan uit elkaar? De schermgrootte is het meest voor de hand liggende verschil. Zo krijgt de grootste Note een 6.75 inch beeldscherm, maar moet de kleinere variant, de Note 10e als je wil, een wat kleiner scherm krijgen, maar wel een S Pen.

Ook de camera-opstelling zou bij de twee Notes uit elkaar gaan liggen. Zo zou de grote Note eenzelfde soort camera-arrangement krijgen als de Galaxy S10+. Die maakt uitstekende foto's en lijkt dan ook een logische keuze. De kleinere Note zou het met maar vijf camera's moeten doen, waarvan er drie op de achterkant zitten en twee op de voorkant. Nog steeds geen straf, maar niet het zestal dat er dus op de grotere Note te vinden zal zijn.

We willen nog wel even benadrukken dat dit alles vooralsnog niet zeker is. De aankondiging is nog ver weg en Samsung kan in de tussentijd nog de nodige productiebeslissingen nemen die het bovenstaande verhaal in een klap achterhaald maken. Het is echter wel interessant om te zien dat de fabrikant blijkbaar overweegt de Note-serie breder te trekken dan alleen een topmodel.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden