Vergelijk 2.698.783 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S7 schakelt over op updates per kwartaal

Nieuws Samsung Galaxy S7 schakelt over op updates per kwartaal
Door ,

De Samsung Galaxy S7 is met recht een van de meest populaire smartphones die de Zuid-Koreaanse fabrikant ooit heeft gebouwd. Dat het toestel vandaag de dag nog steeds in trek is, bewijst wederom dat een goede telefoon niet nieuw hoeft te zijn. Ook fijn is de verlengde updatetermijn.

De tijd vliegt, ook in smartphoneland. Waarschijnlijk geloof je ons niet meteen als we vermelden dat de Samsung Galaxy S7 inmiddels drie jaar oud is. Dat is voor een mobiele telefoon al bijna antiek te noemen, en de eventuele drang om over te stappen kunnen we goed begrijpen. Eigenaren van de S7 sinds de release zullen waarschijnlijk gedoe hebben met de accu of een nieuwe hebben geplaatst. Dat laatste is bij de S7 helemaal niet zo'n slecht idee, aangezien de techgigant dit populaire vlaggenschip 'gewoon' blijft ondersteunen met beveiligingsupdates.

Samsung Galaxy S7 updates

Samsung laat op haar updatepagina weten dat de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge vanaf deze maand elk kwartaal een beveiligingsupdate mogen verwachten. Beide telefoons kregen tot en met maart 2019 een maandelijkse beveiligingsupdate. Na drie jaar updates is doorgaans de koek al (lang) op wat betreft vlaggenschepen van Android-telefoons. Samsung laat echter zien dat het anders kan. Hoe lang de Zuid-Koreanen de Galaxy S7-serie blijven ondersteunen is nog niet bekend.

Samsung Galaxy S7 Edge header2

Nieuwe software-updates lijken uitgesloten voor de Samsung Galaxy S7-telefoons. Dat is jammer, want de toestellen draaien op dit moment op Android Oreo met daaroverheen Samsung Experience als softwareschil. Zoals we in een eerder artikel al schreven zijn er in Android Pie diverse positieve veranderingen doorgevoerd. Dit komt voornamelijk door de nieuwe schil genaamd One UI. In onderstaand artikel bespreken we wat er nieuw is in deze softwarelaag.

Samsung One UI: waardige opvolger van Samsung Experience?

Samsung One UI: waardige opvolger van Samsung Experience?

8 nov 2018 - Samsung heeft de opvolger van Samsung Experience officieel uit de doeken gedaan. De naam One UI klinkt op het eerste oog misschien niet zo spectaculair, maar het brengt toch heel wat veranderingen met zich mee. Wij zetten voor je op een rijtje wat je ervan mag verwachten.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden