Vergelijk 2.848.994 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei wil Samsung in 2020 voorbijstreven

Nieuws Huawei wil Samsung in 2020 voorbijstreven
Door ,

Huawei heeft de ambitie om de grootste smartphoneproducent ter wereld te worden. Daarvoor moet het eerst Samsung van de troon stoten. De Chinese techgigant denkt in 2020 de Koreanen voorbij te streven en meer smartphones te verkopen dan welk bedrijf dan ook.

Dat zegt Richard Yu, CEO van Huawei Mobile, in een interview Business Insider.

Het gaat Huawei voor de wind. Nog maar een paar jaar geleden was Huawei een kleine en onbeduidende smartphoneproducent, inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een internationaal smartphone-imperium. In 2016 sprak Huawei haar ambitie uit om een van de grootste fabrikanten van mobiele telefoons ter wereld te worden.

Dat wilde topman Yu in twee fases bereiken. Allereerst wilde hij in 2019 Apple voorbijstreven en in 2021 Samsung, respectievelijk de nummer twee en één op de smartphonemarkt. Iedereen zei dat Yu een rijke fantasie had en verklaarde hem voor gek. Het onmogelijke gebeurde, en nog veel sneller dan verwacht. Afgelopen jaar, een jaar eerder dan verwacht, moest Apple haar titel als op-één-na grootste smartphoneproducent afstaan aan Huawei. De Chinezen verkochten in 2018 meer dan 200 miljoen telefoons.

Kroon

Nu Huawei Apple overtroefd heeft, heeft het haar zinnen gezet op Samsung. In een interview met Business Insider zegt Richard Yu de Koreanen in 2020 van de troon te willen stoten en de allergrootste smartphoneverkoper ter wereld te willen zijn. Hij onderschat zijn concurrenten niet. In het vraaggesprek zegt de topman dat Samsung en Apple belangrijke concurrenten blijven “omdat zij innovatie leveren”. Van bedrijven als Oppo en Vivo heeft hij geen grootse verwachtingen. Dat zijn volgens hem fabrikanten die niet veel geld investeren in innovatie en enkel high-end features kopiëren van andere producenten.

Dat Samsung zichzelf niet zomaar van de troon laat stoten, spreekt voor zich. Het Koreaanse techbedrijf lanceerde vlak voor het Mobile World Congress (MWC) in februari de Galaxy S10 l ine-up, bestaande uit de reguliere Galaxy S10, de betaalbaardere Galaxy S10e en high-ender Galaxy S10 Plus. In landen als Korea en China verschijnt tevens een 5G-variant van het toestel. Later dit jaar kunnen we nog de Galaxy Note 10 verwachten, die volgens de laatste geruchten geen enkele fysieke knop heeft.

Foldables

Yu voegt daar aan toe dat hij hoge verwachtingen heeft van de Huawei P30 en Huawei P30 Pro, de nieuwste high-end vlaggenschepen. Hij zegt dat de P30 gelanceerd is voor “de massa”. De Huawei Mate X, de eerste opvouwbare smartphone van het bedrijf, kan dit succes nooit bereiken, omdat slechts “een handjevol topklanten” het toestel kan betalen.

De 5 beste features van de Huawei P30 Pro

De 5 beste features van de Huawei P30 Pro

2 apr 2019 - De lancering van de Huawei P30 Pro ging niet stilletjes aan ons voorbij. In een bomvolle zaal in de Franse hoofdstad Parijs maakten de Europese media kennis met het nieuwste vlaggenschip van Huawei. Wij hebben de 5 beste features van het paradepaardje voor jullie op een rij gezet.

Na de presentatie van de P30 en P30 Pro mochten de aanwezige journalisten Yu een aantal vragen stellen, onder meer over de toekomst van het bedrijf en haar visie op de smartphonemarkt. Daarin vertelde hij uitgebreid over opvouwbare telefoons of foldables. Yu vertelde dat ze nu nog peperduur zijn, want niet vreemd is aangezien het een gloednieuw product is. Tegelijkertijd denkt hij dat over een jaar of twee het prijsniveau van foldables zakt tot wat je nu voor een premium vlaggenschip betaalt. Sterker nog, hij denkt dat over een paar jaar de helft van Huawei’s smartphone-assortiment uit opvouwbare telefoons bestaat.

Via

Huawei P30 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 2000 € 28,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 29,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 32,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 42,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 12 mnd onbeperkt 2147483647 € 68,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 2000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Alle Huawei P30 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden