Vergelijk 2.615.699 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

T-Mobile opnieuw beste netwerk van Nederland

Nieuws T-Mobile opnieuw beste netwerk van Nederland
Door ,

Voor de vierde keer op rij heeft T-Mobile het beste netwerk van alle Nederlandse providers. Klanten hadden het minste last van storingen en de datasnelheden waren boven verwachting goed. T-Mobile verdient hiervoor een staande ovatie.

Dat schrijft het Duitse communicatieonderzoeksbureau P3 in haar laatste rapport.

P3 neemt ieder jaar de netwerken van Nederlandse providers onder de loep. Ze kijkt onder meer naar het aantal uren storing dat klanten ervaren, bereikbaarheid in rurale en urbane gebieden en datasnelheden. De onderzoekers testen dit op allerlei manieren. Zo lopen ze onder meer door verschillende landelijke en stedelijke gebieden, rijden ze er met de auto door of zitten ze in de trein. De data is afkomstig van ruim 26.000 Nederlanders en verzameld in de periode december 2018 tot en met februari 2019. Alles bij elkaar opgeteld verzamelde het onderzoeksbureau 174 miljoen samples door bijna 6.500 kilometer te rijden, 21 steden en 31 dorpen door het hele land te bezoeken.

De resultaten

Al jaren is P3 vol lof over de kwaliteit van de netwerken van Nederlandse providers. Ook in deze editie zegt CEO Hakan Ekmen dat hij “verbazingwekkende resultaten” in ons land. T-Mobile komt volgens hem voor de vierde maal op rij als beste uit de test, al zijn de verschillen met concurrenten KPN en Vodafone klein. Tele2 is niet in de test opgenomen, omdat het niet langer een zelfstandig opererend bedrijf is.

Op bijna alle tests die P3 uitvoerde kwam T-Mobile als beste uit de test. Dat geldt echter niet voor de 4G-dekking. Daar steekt Vodafone met kop en schouders boven de rest uit met een aandeel van 94,4 procent. KPN staat op de tweede plek met 94,2 procent. T-Mobile blijft haken op 93,3 procent. De hoogste overdrachtssnelheden worden daarentegen bij T-Mobile behaald. Daar is gemiddelde snelheid 6,8 Mbit/s. Bij KPN en Vodafone is dat respectievelijk 6,4 Mbit/s en 6,3 Mbit/s.

Of je nou loopt of in de auto zit, je je in landelijke of stedelijke gebieden bevindt, bij alle providers waren de data- en spraakverbindingen dik in orde met 98 procent en hoger. In de trein valt echter nog heel wat winst te behalen. Daar scoren alle drie de providers beduidend minder goed. 94 procent van de telefoongesprekken kwam moeiteloos door bij T-Mobile en Vodafone. Bij KPN was dat 96 procent. In 91 procent van de gevallen had je met T-Mobile een stabiele internetverbinding als je in de trein zat. Bij KPN en Vodafone was dat achtereenvolgens 87 procent en 85 procent.

In totaal konden de providers duizend punten in de wacht slepen. Daarvan behaalde T-Mobile er 977. KPN eindigde op de tweede plaats met 961 punten, op de voet gevolgd door Vodafone met 959 punten. Leuk om te weten: alle tests zijn uitgevoerd met een Samsung Galaxy S9.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden