Vergelijk 2.380.786 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Volgende iPhone kan andere apparaten opladen’

Nieuws ‘Volgende iPhone kan andere apparaten opladen’
Door ,

Apple neemt de batterij van haar iPhones flink onder handen. Naar verluidt krijgen ze een feature waarmee ze andere apparaten draadloos kunnen opladen. Tevens krijgen ze van Apple een grotere accucapaciteit om deze nieuwe functionaliteit te ondersteunen.

Dat zegt de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo.

De Samsung Galaxy S10, Huawei P30 Pro, Sony Xperia 1: het jaar is nog maar net begonnen, maar we hebben al diverse high-end vlaggenschepen voorbij zien komen. Ook Apple komt gegarandeerd met iets bijzonders op de proppen, maar daar moeten we nog even op wachten. De volgende generatie iPhones, de opvolgers van de iPhone XS (Max) en iPhone XR, wordt naar verwachting pas in september uit de doeken gedaan.

Reverse wireless charging

Hoewel de lancering van de nieuwe iPhones dus nog wel even op zich laat wachten, wordt er nu al druk over gespeculeerd. MacRumors bijt de spits af en zegt het een en ander te weten over de nog te verschijnen vlaggenschepen van Apple. De techsite baseert zich op een rapport van Ming-Chi Kuo, een welbekende marktanalist die de ontwikkelingen bij Apple op de voet volgt. Regelmatig komt hij met allerlei nieuwtjes aanzetten over het Amerikaanse techbedrijf en diens producten die, achteraf gezien, blijken te kloppen. Alle reden dus om zijn woorden niet in de wind te slaan.

Volgens Kuo krijgt de accu van de volgende generatie iPhones een bijzondere feature die we nog niet eerder bij Apple zagen. Hij noemt het two-way wireless charging. De functie doet precies wat de naam suggereert: je kunt er andere apparaten mee opladen die de Qi-standaard ondersteunen, zoals een andere iPhone, AirPods 2, Apple Watch of ander willekeurig product. Fabrikanten als Samsung, Huawei en Caterpillar hebben deze techniek al in enkele van hun smartphones geïntegreerd, zij het onder een andere naam. Samsung noemt het Wireless PowerShare, Huawei Reverse Wireless Charging en Caterpillar Battery Share. Deze techniek is te vinden in toestellen als de Samsung Galaxy S10 (Plus), Huawei P30 (Pro), Huawei Mate 20 Pro en Cat S41.

Two-way wireless charging vergroot volgens Kuo het gemak waarmee klanten met hun iPhone omgaan, omdat Apple-producten nog nauwer met elkaar verbonden zijn. Tegelijkertijd heeft het een belangrijke keerzijde: de verkoopprijs gaat naar alle waarschijnlijkheid omhoog. En dat terwijl de adviesprijs van de goedkoopste uitvoering van de iPhone XR al 859 euro bedraagt. Wees bereid om straks nog meer te moeten neerleggen voor een nieuwe iPhone.

Grotere accucapaciteit

Draadloos andere apparaten opladen is natuurlijk erg leuk, maar betekent wel dat je zelf minder lang geniet van je iPhone. Om daar iets aan te doen krijgen de nieuwe iPhones een nieuwe batterij met meer vermogen. De opvolger van de iPhone XS Max krijgt volgens Kuo 10 tot 15 procent meer power. Die heeft nu nog een capaciteit van 3174 mAh, dat wordt mogelijk tussen de 3491 en 3650 mAh.

De accucapaciteit van de iPhone XS stijgt naar verwachting 20 tot 25 procent, van 2658 mAh naar 3189 tot 3322 mAh. De iPhone XR tot slot krijgt volgens Kuo een marginaal grotere batterij: de extra capaciteit bedraagt volgens hem maximaal 5 procent. Dat betekent dat de huidige 2942 mAh batterij vervangen wordt door een 3089 mAh batterij.

Apple iPhone XS Max beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 45,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 53,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 7000 € 45,00 € 13,00 Bekijken
Ben 24 mnd onbeperkt 5000 € 38,00 € 154,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 211,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 45,00 € 120,00 Bekijken
Alle Apple iPhone XS Max aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden