Vergelijk 2.953.017 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

OnePlus 7 renders: pop-up-camera de toekomst?

Nieuws OnePlus 7 renders: pop-up-camera de toekomst?
Door ,

Nu grote spelers als Huawei en Samsung hun toppers uit de doeken hebben gedaan, is het tijd voor de concurrentie om te laten zien dat ze kunnen aanhaken en/of in staat zijn om een betere telefoon te produceren. Een van de veelbelovende concurrenten is OnePlus. Na de OnePlus 6T verwachten we logischerwijs binnenkort de OnePlus 7.

Heel stiekem hadden we een beetje gehoopt op meer nieuws van OnePlus op het Mobile World Congress. Helaas bleef het aandeel van de flagship killer beperkt tot nieuws over 5G. Aangezien deze term te pas en te onpas is gebruikt op de beurs, én het feit dat wij Nederlanders nog lang niet van dit razendsnelle netwerk gebruik gaan maken, valt de inbreng van OnePlus in 2019 vooralsnog te verwaarlozen. Kijken we naar de net verschenen OnePlus 7 renders gebaseerd op de laatste geruchten, dan komt daar snel verandering in.

OnePlus 7 renders

Het grootste verschil ten opzichte van de OnePlus 6T gaat naar verluidt de implementatie van de frontcamera worden. Waar de 6T beschikt over een minieme regendrupnotch aan de voorzijde, zien we in de renders van YouTuber Waqar Khan dat de OnePlus 7 hoogstwaarschijnlijk een pop-up-camera gaat gebruiken. Dit houdt in dat de frontcamera enkel zichtbaar wordt wanneer deze ook echt nodig is. Er wordt gebruikgemaakt van een uitschuifmechanisme om het in- en uitschuiven te bewerkstelligen.

OnePlus 7

Als gevolg van de uitschuifcamera krijgen toekomstige gebruikers de beschikking over een vrijwel randloos scherm. Er is dus geen cameragat aanwezig zoals bij de Galaxy S10 of een kleine notch waar de Huawei P30 Pro van gebruikmaakt. Aan de achterzijde van de OnePlus 7 zijn naar verluidt drie camera's geplaatst. Welke functie elk van de lenzen hebben, dat durven we nog niet te zeggen. Het scherm zelf zal een oled-paneel worden, vermoedelijk wederom afkomstig van Samsung.

Releasedatum onbekend

Wat betreft interne specificaties zullen we nog even moeten wachten. We gaan er in ieder geval vanuit dat de Snapdragon 855-chipset aanwezig zal zijn, aangezien OnePlus altijd flink inzet op snelheid. Dan mag de snelste Snapdragon-processor natuurlijk niet missen. We verwachten de aankomende weken meer informatie over de OnePlus 7 binnen te krijgen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden