Vergelijk 2.723.463 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Fold prijs en releasedatum Nederland bekend

Nieuws Samsung Galaxy Fold prijs en releasedatum Nederland bekend
Door ,

De Samsung Galaxy Fold is een bijzonder stukje innovatieve technologie. Daarvoor betaal je natuurlijk wel de hoofdprijs. Voor iedereen die een kleine schatkist over heeft voor de opvouwbare Samsung-smartphone hebben we goed nieuws: de prijs en Nederlandse releasedatum zijn bekend. Ook is er een interessante video van de Fold verschenen.

Begin november deed Samsung de smartphonewereld op haar grondvesten schudden. De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant toonde een prototype van haar Infinity Flex-display, een van 's werelds eerste opvouwbare schermen. Reken je het prototypemodel van Royole Flexpai niet mee, dan is het zelfs de eerste. Voor verdere informatie moesten we wachten tot 2019. Qua interne specificaties blijkt de Samsung Galaxy Fold veel overeenkomsten te hebben met de Galaxy S10 Plus.

Samsung Galaxy Fold prijs Nederland

Zo is er een Snapdragon 855-chipset aanwezig, dezelfde processor waar de S10-modellen gebruik van maken in de VS (wegens patentrechten). Verder is er een flinke 12GB RAM aanwezig in combinatie met 512GB intern opslaggeheugen. Heb je niet voldoende aan een halve terabyte opslag? Dan heb je pech; het geheugen is niet uitbreidbaar. De camera's in de notch verwerkt zijn een reguliere 12-megapixellens, een 12-megapixeltelelens en een 16-megapixelgroothoeklens. Klap je het toestel dicht, dan beschik je over één 10- en één 8-megapixelfrontcamera. 

Galaxy Fold

Ondanks dat de Samsung Galaxy Fold veel specificaties deelt met de Galaxy S10 Plus, zit er natuurlijk wel een steviger prijskaartje gebonden aan de Fold. Dat komt vanwege de unieke bouw van het toestel. Samsung meldt dat de Galaxy Fold op 3 mei uitkomt in Nederland met een prijskaartje van 2020 euro. Dat is een flink bedrag, zeker als je kijkt naar de 'gewone' alternatieven. Voor iedereen die het toch aandurft, biedt Samsung een mooie extra aan: treedt er valschade op in het eerste gebruiksjaar? Dan repareert Samsung de opvouwbare telefoon kosteloos.

Galaxy Fold scherm en video

Dat Samsung de kosten voor valschade dekt is een mooie opsteker voor veel twijfelende consumenten. Gezien het toestel vrijwel volledig uit 'scherm' bestaat, is het niet heel vreemd om te denken dat een krasje of barstje zo is gemaakt. Heb je het toestel dichtgeklapt, dan kun je gebruikmaken van een 4,6 inch HD+-AMOLED-scherm met een beeldverhouding van 21:9. Eenmaal opengeklapt beschik je over een loeigroot 7,3 inch-AMOLED-scherm met een resolutie van 2152 bij 1536 pixels en een beeldverhouding van 16:10. 

Mocht je zo je twijfels hebben over de robuustheid van het scherm, dan is bovenstaande video zeker de moeite waard. Daarin laat Samsung een fabriekstest zien met diverse Folds die aan een ware stresstest worden onderworpen. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden