Vergelijk 2.736.196 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Galaxy S10 kampt met connectiviteitsprobleem

Nieuws Galaxy S10 kampt met connectiviteitsprobleem
Door , - 2 reacties

Het aantal kinderziektes voor de Samsung Galaxy S10 stapelen zich op. Op diverse fora klagen gebruikers dat zij verbindingsproblemen hebben met hun vlaggenschip. Het ene moment is de verbinding heel traag, het andere moment is er helemaal niets meer. Providers zeggen dat Samsung op de hoogte is en het euvel binnenkort met een update wordt opgelost.

De problemen met de Samsung Galaxy S10 houden aan. Dinsdag schreven we dat het vlaggenschip last heeft van een vervelende batterijbug. De Europese uitvoering van de Galaxy S10 -dus met Exynos 9820 processor in plaats van Snapdragon 855- loopt aanzienlijk sneller leeg dan zijn Amerikaanse tegenhanger, omdat de nabijheidssensor mankementen vertoont. Hierdoor springt het scherm automatisch aan in bijvoorbeeld een broekzak of rugzak. Bij anderen trok de CPU de accu leeg zodra ze een VoIP gesprek voerden. De oplossing voor beide problemen vind je door even op de onderstaande link te klikken/tikken.

Samsung Galaxy S10 kampt met batterijprobleem, zo los je het op

Samsung Galaxy S10 kampt met batterijprobleem, zo los je het op

26 mrt 2019 - De Samsung Galaxy S10, het nieuwste paradepaardje van de Koreanen, belooft de beste Android-telefoon van het jaar te worden, maar is niet geheel zonder kinderziektes. De Europese variant van het vlaggenschip kampt met een ernstig batterijprobleem, waardoor hij een stuk sneller leeg is dan de Amerikaanse variant. De oorzaak en (tijdelijke) oplossing zijn inmiddels achterhaald.

Verbindingsproblemen

Helaas voor Samsung is daarmee de kous niet af. Een dag later lezen we op het Community Forum van Samsung en Reddit dat gebruikers last hebben van verbindingsproblemen met hun provider. Ze kunnen dan niet bellen of internetten op hun smartphone. Sommigen krijgen de melding dat hun toestel niet in staat is om verbinding te maken met de provider, of worden automatisch overgeschakeld van 4G naar 3G. Met andere woorden, dan heb je dus vrij weinig aan je peperdure en gloednieuwe Galaxy S10.

Als we door de comments bladeren, lijkt het probleem zich voornamelijk voor te doen bij klanten van de Amerikaanse provider Sprint, maar ook leden van AT&T en T-Mobile beklagen zich. Als gedupeerden contact opnemen met de klantenservice, wordt hen gevraagd een aantal stappen te doorlopen. Ze moeten controleren of zij de meest recente updates hebben geïnstalleerd, wat er gebeurt als zij hun toestel opnieuw opstarten en hun telefoon te resetten naar de fabrieksinstellingen.

Als geen van de bovengenoemde oplossingen werkt, krijgen klanten te horen dat het een veelgehoord probleem is bij de Galaxy S10. Eén van de forumleden zegt dat hij van de klantenservice te horen kreeg dat Samsung op de hoogte is van het probleem en aan een oplossing werkt. Een update moet ervoor zorgen dat alle verbindingsproblemen tot het verleden behoren.

Goed nieuws voor Nederlandse en Europese Galaxy S10 bezitters: het verbindingsprobleem lijkt zich te beperken tot de VS. Nergens in de klachtenregen vinden we opmerkingen dat de problemen zich ook hier voordoen. Dat is ook niet zo vreemd, omdat het euvel zich voordoet bij de banden 25 en 41. Nederlandse providers gebruiken geen van deze banden.

Via

Samsung Galaxy S10 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 29,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 2000 € 30,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 4000 4000 € 33,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 36,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 12 mnd onbeperkt 2147483647 € 66,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 41,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S10 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden