Vergelijk 2.567.452 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Gerucht: datum Nokia 8.1 Plus presentatie bekendgemaakt

Nieuws Gerucht: datum Nokia 8.1 Plus presentatie bekendgemaakt
Door ,

Het gaat lekker met Nokia op de smartphonemarkt. Onder leiding van HMD Global brengt de fabrikant de ene na de andere telefoon uit in verbazingwekkend tempo. De vernieuwde versie van de Nokia 8.1, ook wel bekend als Nokia X71, lijkt begin volgende maand zijn opwachting te maken.

Het is inmiddels twee jaar geleden dat de Nokia-merknaam nieuw leven in werd geblazen dankzij HMD Global. Het bedrijf, wat in het begin voornamelijk bestond uit oud-medewerkers van de Finse reus, had de pittige taak om het merk weer hip te maken. Na jaren van verwaarlozing door Microsoft was er flinke schade geleden. Vandaag de dag zien we dat Nokia weer op de weg terug is. Voornamelijk midrangers doen het goed. De Nokia 8.1 is hier een goed voorbeeld van. Ondanks dat de telefoon slechts enkele weken verkrijgbaar is, staat de 'opvolger' al klaar.

Nokia 8.1 Plus lancering

Via MySmartPrice weten we dat HMD uitnodigingen heeft verstuurd voor een lanceringsevenement in Taiwan. Het gaat om de Nokia X71, een hoogwaardige midranger die wereldwijd de naam Nokia 8.1 Plus met zich moet meekrijgen. De lancering vindt op 2 april plaats en er zal ook ruimte worden gemaakt om de Nokia 9 PureView officieel uit de doeken te doen voor de Taiwanese markt. In Nederland kun je de Nokia 9 PureView al kopen in diverse webshops, dus wat dat betreft lopen ze in Taiwan zowel voor als achter.

Nokia 8.1 Plus

Terug naar de Nokia 8.1 Plus. We hadden oorspronkelijk verwacht dat deze telefoon al op het Mobile World Congress te zien zou zijn als Nokia 6.2. In een afbeelding die hoorde bij het event van HMD op het MWC zagen we namelijk een cameragat verwerkt in een smartphonescherm. Helaas was er geen Nokia 6.2 vindbaar op de beurs, én blijkt achteraf dat de naam ook niet klopt. Buiten de frontcamera is de lens aan de achterzijde zeker niet minder interessant; volgens geruchten gaat het om een 48-megapixellens die samenwerkt met een groothoekcamera, allebei gelicenseerd door camerafabrikant Zeiss.

Releasedatum onbekend

Onder de motorkap verwachten we een Snapdragon 710 chipset, dezelfde processor die je terugvindt in de reguliere Nokia 8.1. Voor verdere specificaties zullen we nog even geduld moeten hebben. Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk of en wanneer de Nokia 8.1 Plus de oversteek maakt naar Europa en in het specifiek Nederland. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden