Vergelijk 2.736.196 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S10 kampt met batterijprobleem, zo los je het op

Nieuws Samsung Galaxy S10 kampt met batterijprobleem, zo los je het op
Door ,

De Samsung Galaxy S10, het nieuwste paradepaardje van de Koreanen, belooft de beste Android-telefoon van het jaar te worden, maar is niet geheel zonder kinderziektes. De Europese variant van het vlaggenschip kampt met een ernstig batterijprobleem, waardoor hij een stuk sneller leeg is dan de Amerikaanse variant. De oorzaak en (tijdelijke) oplossing zijn inmiddels achterhaald.

Vlak voordat het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona van start ging, onthulde Samsung haar nieuwste vlaggenschip trio: de Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 Plus en Samsung Galaxy S10e. De eerste reviews over de sterspelers zijn uiterst positief.

Nu de Galaxy S10 al een tijdje verkrijgbaar is en consumenten en recensenten er wat langer mee hebben kunnen spelen, duiken de eerste problemen de kop op. Uit diverse tests blijkt dat het vlaggenschip last heeft van een batterijprobleem. Deze vervelende bug heeft grote impact op de batterijduur. Om het nog erger te maken: alleen de Europese variant met de Exynos 9820 processor heeft hier last van. Bij de Amerikaanse uitvoering, die met Qualcomm Snapdragon 855 is uitgerust, is er geen vuiltje aan de lucht.

Dit is er aan de hand

De oorzaak is bekend. Het gaat om een tweetal bugs waardoor de Europese variant sneller leegloopt dan de Amerikaanse. De eerste heeft te maken met de nabijheidssensor. Deze schakelt bij sommige gebruikers automatisch aan als ze met hun toestel in het zak of tas rondlopen. Doordat het scherm spontaan aan springt op momenten dat hij dat eigenlijk niet hoort te doen, verbruikt hij vanzelfsprekend veel meer stroom, wat zijn weerslag heeft op de batterijduur.

Voor dit euvel is gelukkig een eenvoudige oplossing. Daarvoor ga je naar het instellingenmenu en schakel je de functies ‘Lift to wake’ en ‘Tap to wake’ uit. Bij de eerste optie springt het scherm niet langer aan zodra je hem oppakt, bij de tweede schiet hij niet langer uit de slaapstand zodra je op het scherm tikt (of als er per ongeluk iets tegen het scherm drukt). Onbedoelde bewegingen worden dan niet langer door de software geïnterpreteerd als intentioneel.

Er is een tweede, nog vervelendere bug waardoor de batterij van de Europese Galaxy S10 snel leeg trekt. Op de fora van XDA Developers en Reddit lezen we meer hierover. Forumleden hebben achterhaald dat bellen via VoIP een bug activeert waardoor het vlaggenschip niet langer in een diepe slaapstand schiet. Ook zou de bug verband houden met het eerder genoemde probleem met de nabijheidssensor.

VoIP staat voor ‘Voice over Internet Protocol’ en is simpel vertaald bellen via internet. Het is een veelgebruikte feature in applicaties als WhatsApp, Facebook Messenger en Viber. Op deze manier bellen bespaart je heel wat belminuten. Voor de VoIP-bug bestaat maar één oplossing: je toestel opnieuw opstarten na ieder VoIP-gesprek. Een andere ‘oplossing’ is dat je voorlopig geen VoIP-gesprekken voert met de Galaxy S10 met op de traditionele manier belt, dus met belminuten.

Reactie

Het is onduidelijk of Samsung op de hoogte is van de problemen. Tot op heden heeft het bedrijf niet gereageerd op de kwestie. Het zou ons niet verbazen als de Koreanen over enkele weken in alle stilte een update of patch uitrolt die de batterijproblemen de wereld uit helpt. Tot die tijd moet je met de hierboven genoemde tijdelijke oplossing het hoofd boven water houden.

Via

Samsung Galaxy S10 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 29,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 2000 € 30,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 4000 4000 € 33,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 36,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 12 mnd onbeperkt 2147483647 € 66,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 41,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S10 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden