Vergelijk 2.007.939 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Specificaties Motorola Moto Z4 Play bekend

Nieuws Specificaties Motorola Moto Z4 Play bekend
Door ,

Het ziet er naar uit dat Motorola voorlopig nog geen afscheid wil nemen van de Moto Z-reeks. Naast de Motorola Moto Z4 werkt de Amerikaanse smartphoneproducent nog aan een tweede toestel in deze serie: de Motorola Moto Z4 Play. Met hulp van de database van de FCC wist de redactie van XDA-Developers de specificaties voor het laatstgenoemde toestel op te sporen.

Samen met LG was Motorola de eerste fabrikant die een modulaire smartphone op de markt bracht. Grote verschil is dat LG na de commerciële flop van de LG G5 de handdoek in de ring gooide. Motorola zat niet bij de pakken neer en ging stug door het uitbrengen van modulaire accessoires voor haar Z-serie. Naast een cameramodule zijn er nog veel meer accessoires verkrijgbaar voor de Z-reeks, zoals een externe batterij, gamepad, speaker en zelfs een projector. Een 5G-module is eveneens in de maak, zo bevestigde een topman van Motorola afgelopen jaar.

Motorola Moto Z4 Play

Dit jaar kunnen we wederom een modulaire telefoon van de Amerikanen verwachten. Onder welke naam of namen precies is onduidelijk. Gisteren doken er berichten op de Motorola Moto Z4. De geruchten werden kracht bijgezet door beroepslekker @OnLeaks, die claimde dat op de gelekte plaatjes inderdaad de Moto Z4 te zien is.

De redactie van XDA-Developers vertrouwde het niet en ging op onderzoek uit. Na wat speurwerk trof ze een smartphone aan in de database van de Amerikaanse test- en keuringsinstantie de Federal Communications Commission (FCC). Deze had de ID-code IHDT56XS2 en modelnaam XT1980-3. Met behulp van het IMEI-nummer in de papieren van de FCC wist XDA-Developers te achterhalen dat het toestel intern bekend staat onder de noemer ‘foles’.

Specificaties

Gezien de specificaties ontstaat het sterke vermoeden dat Motorola naast de Moto Z4 ook aan een instapmodel in deze reeks werkt: de Motorola Moto Z4 Play. Als de informatie klopt wordt dit toestel aangestuurd door een Snapdragon 675. De kloksnelheden van deze octa-core processor kunnen oplopen tot 2,0 GHz en passen eerder bij een mid-ranger dan een premium vlaggenschip.

Mogelijk verschijnen er twee varianten van de Moto Z4 Play. Volgens de FCC heeft hij 4GB of 6GB werkgeheugen. Ook worden twee verschillende opslagcapaciteiten genoemd, namelijk 64GB en 128GB. De accucapaciteit bedraagt naar verluidt 3600 mAh, wat een fikse upgrade is ten opzichte van de Moto Z3 Play met zijn 3000 mAh batterij. Hij ondersteunt niet alleen Motorola’s TurboCharge technologie, maar ook Qualcomms Quick Charge.

Achterop heeft de Moto Z4 Play mogelijk maar één camera. Dat is vreemd aangezien zijn voorganger nog een dual-camerasysteem had. Deze is naar verluidt in staat om plaatjes met een resolutie van 48 megapixels te schieten. Hiervoor voegt de software vier individuele pixels samen tot één grote. Naar verwachting heeft de Moto Z4 Play achterop een 12-megapixelcamera. Voorop heeft hij daarentegen een 25-megapixelcamera. Over het beeldscherm zijn geen details te vinden in de database van de FCC. Gezien de afmetingen verwacht XDA-Developers dat de Moto Z4 Play een 6,39 groot scherm krijgt met Full HD+ resolutie.

Dat is alles wat we momenteel weten over de Motorola Moto Z4 Play. Zodra we meer horen over deze middenklasser melden we ons weer hier op GSMinfo.nl.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden