Vergelijk 2.695.980 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Motorola Moto Z4 gespot: modulair design een blijvertje?

Nieuws Motorola Moto Z4 gespot: modulair design een blijvertje?
Door ,

Er zijn weinig mensen die de stelling tegenspreken dat telefoons allemaal op elkaar zijn gaan lijken. Toch kun je na een beetje zoeken sterk afwijkende smartphones vinden. Denk bijvoorbeeld aan de modulaire Moto Z-lijn. Ook de te verschijnen Motorola Moto Z4 is een high-end telefoon met een eigenwijs plan van aanpak.

De van oorsprong Amerikaanse smartphonedvisie van Motorola heeft het druk: de ene na de andere smartphone wordt ontworpen en klaargestoomd voor verkoop. Waar het bedrijf begin dit jaar ons trakteerde op een kwartet aan Moto G7-telefoons, lijkt de release van de nieuwe Moto Z-smartphone niet ver weg meer. Waar de G-serie zich positioneert als een multifunctionele topper voor relatief weinig geld, is de Z-lijn meer gericht op een nichemarkt.

Motorola Moto Z4 gelekt

Na de Moto Z3 Play vorig jaar leek het een tijdje geleden erop dat de Moto Z4 Play binnen afzienbare tijd gepresenteerd zou worden. Dat gaat echter anders lopen, mits we het nieuws van 91Mobiles mogen geloven. Zij melden dat de Moto Z4 Play namelijk ingeruild wordt voor de reguliere Moto Z4. De modulaire mogelijkheden blijven behouden, maar dit zorgt er wel voor dat de fabrikant niet bijzonder veel kan aanpassen qua design. Anders passen de Moto Mods immers niet meer.

Moto Z4

Wel kan er aan de voorkant het een en ander bijgeschaafd worden. Zo is er ook op de Moto Z4 een regendrupnotch te vinden, waardoor de telefoon een groter schermoppervlak realiseert dan de Moto Z3 Play. Aan de achterzijde is er ruimte gemaakt voor slechts één cameralens, een 48-megapixelexemplaar. De vingerafdrukscanner zit naar verluidt achter het scherm. Of het gaat om een optische of ultrasone scanner durven we niet te zeggen. Daarnaast is het bijzonder dat Motorola de koptelefooningang zou reïncarneren bij de Moto Z4. De Moto Z was immers een van de eerste telefoons zonder headphone jack.

Releasedatum onbekend

De Motorola Moto Z4 maakt naar alle waarschijnlijkheid gebruik van een Snapdragon 855. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer we de Moto Z4 lancering mogen verwachten, laat staan wanneer deze telefoon de oversteek maakt naar Europa. Wil je ondertussen meer lezen over de mogelijkheden met de Moto Mods? Lees dan onderstaand artikel!

Modden met de Motorola Moto Mods: zo werkt het

Modden met de Motorola Moto Mods: zo werkt het

22 aug 2018 - Stel je eens voor: je ziet een leuk diertje in de bosjes zitten, je wil niet dichterbij komen omdat het beestje dan misschien wegschiet. Als je inzoomt met je telefoon wordt de kwaliteit van de foto niet beter. De oplossing is om een 10x zoomlens erop te zetten. Je Moto Z-toestel kan echter nog veel meer, lees hier wat!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden