Vergelijk 1.985.561 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Sony werkt aan reusachtige Sony Xperia 10 Ultra’

Nieuws ‘Sony werkt aan reusachtige Sony Xperia 10 Ultra’
Door ,

Sony ziet de toekomst groots tegemoet. En dat moet je vrij letterlijk nemen, als we de laatste geruchten tenminste mogen geloven. Anonieme bronnen beweren bij hoog en laag dat Sony aan smartphone met een minimaal 7 inch groot scherm werkt genaamd de Sony Xperia 10 Ultra.

Vorige maand waren alle ogen gericht op Barcelona. Daar vond toen het Mobile World Congress (MWC) plaats, een van de grootste en belangrijkste smartphonebeurzen ter wereld. Iedereen die ook maar enigszins iets voorstelt in de smartphonewereld, was daar te vinden. Eén van hen was vanzelfsprekend Sony. De Japanse telefoonmaker onthulde hier drie nieuwe toestellen: de Sony Xperia 1, Sony Xperia 10 en Sony Xperia 10 Plus.

Groot, groter, grootst

Sony gaf haar telefoons een nieuwe feature genaamd het CinemaWide Display. Nog maar een paar jaar geleden was 16:9 de gebruikelijke beeldverhouding die we op smartphones aantroffen. Afgelopen jaar gingen fabrikanten massaal over naar 18:9 en 19:9. Sony besloot om een andere weg in te slaan en koos ervoor om haar nieuwste toestellen een 21:9 display te geven. Hierdoor is het beeldscherm nog verder verlengd en heb je nog meer schermoppervlak om naar je favoriete films en series te kijken. Natuurlijk is zo’n groot scherm ook ideaal als je gaat gamen of op internet surft.

Om een aspect ratio van 21:9 te bereiken, heeft Sony haar nieuwste aanwinsten kolossale schermen gegeven. De Xperia 1 en Xperia 10 Plus hebben ieder een 6,5 inch groot display, de Xperia 10 is ‘slechts’ 6,0 inch in doorsnee. Mogelijk krijgen we later dit jaar een nog groter toestel te zien. Op de Japanse techblog Sumahoinfo zeggen anonieme bronnen dat Sony een smartphone met een scherm dat 7 inch of groter is op de markt gaat brengen onder de noemer Sony Xperia 10 Ultra.

In het verleden lanceerde Sony met regelmaat toestellen met de toevoeging Ultra in de naam. Het meest recente voorbeeld daarvan is de Sony Xperia XA2 Ultra. Deze werd begin 2018 gepresenteerd. Sindsdien hebben we geen nieuwe Ultra-modellen gezien. Leuk om te weten: de Xperia XA2 Ultra had een 6,0 inch groot scherm. Vandaag de dag beschouwen fabrikanten dat niet langer als supergroot, zeker niet nu de eerste smartphones met opvouwbare schermen in aantocht zijn.

Specificaties

Op de blog krijgen we tevens een eerste indruk van de mogelijke specificaties van deze Sony Xperia 10 Ultra. Afgezien van het gigantische schermformaat verbergt hij onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 710. Deze octa-core processor werd vorig jaar mei gepresenteerd door de Amerikaanse chipfabrikant. Deze bestaat uit acht kernen waarvan de pieksnelheden kunnen oplopen tot 2,2 GHz. Daarmee heeft de Xperia 10 Ultra meer rekenkracht dan de huidige mid-range modellen.

Verder horen we geluiden over 6GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 128GB. Hoogstwaarschijnlijk kun je deze uitbreiden met microSD-kaart, maar daarover wordt geen woord gezegd in de blog. Net als de Xperia 10 en Xperia 10 Plus krijgt hij naar verwachting twee primaire camera’s. Over de adviesprijs laat de bron zich niet uit.

Zitten jullie te wachten op een smartphone waarvan het scherm minimaal 7 inch groot is?

Via

Sony Xperia 10 Plus beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Telfort 24 mnd 150 10000 € 37,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 20000 € 30,00 € 0,- Bekijken
Alle Sony Xperia 10 Plus aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden