Vergelijk 2.007.939 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Motorola gaat Samsung-chipsets gebruiken'

Nieuws 'Motorola gaat Samsung-chipsets gebruiken'
Door ,

Het zou zomaar kunnen dat Samsung binnenkort niet meer de enige op de Nederlandse markt is met Exynos-chipsets. Samsung lijkt nu ook bereid zijn chipsets aan derde partijen te verkopen, en een van de eerste lijkt Lenovo te zijn.

Volgens de laatste geruchten gaat Motorola een grote stap maken in hardwarematig opzicht. Waar alle fabrikanten sinds jaar en dag in belangrijke mate naar Qualcomm en Mediatek kijken voor hun chipsets, gaat Motorola (dat van Lenovo is) binnenkort voor zijn nog aan te kondigen Motorola One Vision, een chipset van Samsung gebruiken. Deze zogenaamde Exynos-chipsets hebben zich reeds bewezen in Samsungs eigen smartphones, waar ze al langere tijd te vinden zijn.

Niet helemaal de eerste

Overigens is Lenovo niet de eerste telefoonfabrikant die deze keuze maakt. Eerder al nam het Chinese Meizu de beslissing, maar die telefoons zijn niet breed beschikbaar in Nederland. Dat gaat naar alle waarschijnlijkheid wel gebeuren met deze nieuwe Motorola, die volgens de geruchten gaat draaien op een Exynos 9610. Dat is dezelfde chipset als in de recent geïntroduceerde Galaxy A50.

Wanneer Lenovo precies met het toestel op de proppen komt is onduidelijk, maar het lijkt erop dat we er niet lang meer op hoeven te wachten. De Vision zou de opvolger zijn van de Motorola One, een toestel dat in augustus vorig jaar werd aangekondigd. Dat nu al de specificaties uitlekken, betekent dat we in ieder geval waarschijnlijk niet tot augustus op dit toestel hoeven wachten.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden