Vergelijk 1.999.676 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Nintendo werkt aan eigen gaming phone’

Nieuws ‘Nintendo werkt aan eigen gaming phone’
Door ,

Je leest het goed: Nintendo heeft plannen om een gaming smartphone op de markt te brengen. Na Asus, Razer en Nubia wil het gamingbedrijf uit Japan een slaatje slaan uit de alsmaar groeiende gamingmarkt. Details over de specificaties, adviesprijs en releasedatum ontbreken vooralsnog.

Dat zeggen anonieme bronnen uit de productieketen tegenover Digitimes.

We horen regelmatig dat Razer de komst van de gaming smartphone inluidde met de Razer Phone. Het klopt dat de Taiwanese fabrikant, voornamelijk bekend van haar vele gaming accessoires, een met haar toestel een stimulans gaf en we sindsdien veel meer gaming phones hebben gezien. Na de onthulling van de Razer Phone verschenen onder meer de Xiaomi Black Shark, Asus ROG Phone, Nubia Red Magic, en natuurlijk de Razer Phone 2. Feit is dat Razer zeker niet de eerste is die een gaming telefoon op de markt bracht. De Nokia N-Gage en Sony Ericsson Xperia PLAY gingen hem voor. Beide zijn iconische telefoons die nostalgische gevoelens oproepen bij verzamelaars, maar tegelijkertijd flopten ze ook behoorlijk. In het onderstaande artikel hebben we onze analyse op losgelaten.

De geschiedenis van gaming smartphones

De geschiedenis van gaming smartphones

21 apr 2018 - Gaming smartphones, we zien ze steeds vaker verschijnen. Het zijn nicheproducten waarmee smartphonefabrikanten twee werelden proberen te verenigen in één product. Maar hoe succesvol zijn ze eigenlijk? Hoe onderscheiden ze zich van ‘normale’ vlaggenschepen? En wat zijn de perspectieven voor deze toestellen? In dit artikel staan we uitgebreid stil bij het verleden, het heden en de toekomst van gaming smartphones.

Nintendo

Als we de laatste berichten uit de smartphonewereld mogen geloven, gaat Nintendo ook een poging wagen. Anonieme bronnen vertellen tegenover Digitimes dat Nintendo plannen heeft om een eigen gaming telefoon te lanceren. Veel meer dan geruchten zijn het momenteel niet, concrete details over de plannen ontbreken dan ook. Het enige dat de bronnen melden is dat het apparaat nauw samenwerkt met de Nintendo Switch, de succesvolle handheld en traditionele console in één. Nintendo heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

Het is niet de eerste keer dat Nintendo in verband wordt gebracht met een gaming smartphone. Eind 2016, vlak voordat Super Mario Run verscheen, hoorden we de eerste geruchten over een mobiele telefoon voor gamers. Destijds ontkende Nintendo dat het plannen had om een smartphone te lanceren. Naast Super Mario Run hebben we echter wel diverse mobiele games gezien, namelijk Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp en recentelijk Dr. Mario World. De fabrikant heeft bevestigd dat we in de toekomst nog meer games voor smartphones en tablets kunnen verwachten, waarvan Mario Kart Tour de bekendste is.

De mogelijke smartphoneplannen van Nintendo schrijven we voorlopig nog niet af. Een vergelijkbaar scenario zagen we vlak voordat de Sony Ericsson Xperia PLAY verscheen. Engadget berichtte destijds over een ‘PlayStation Phone’, maar werd door vrijwel ieder platform afgeschoten. Uiteindelijk bleek de Amerikaanse techsite het bij het rechte eind te hebben.

Denken jullie dat Nintendo een kans heeft op de smartphonemarkt?

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden