Vergelijk 2.465.632 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Details nieuwe goedkope Pixel-telefoons bekend

Nieuws Details nieuwe goedkope Pixel-telefoons bekend
Door ,

De nieuwe Pixel-telefoons lekten al eerder uit, maar nu weten we hoe de toestellen echt gaan heten en hebben we een iets omvangrijkere specsheet in handen. Wanneer de goedkope Pixels uitkomen is nog niet duidelijk, al zijn er genoeg geruchten.

Het is al enige tijd bekend dat Google van plan is een aantal goedkopere versies van zijn toch tamelijk prijzige Pixel-telefoons te lanceren. De Pixel 3A en Pixel 3A XL, zoals ze in deze uitgellekte informatie heten, komen naar alle waarschijnlijkheid binnenkort op de markt. De toestellen hebben overigens een nieuwe naam gekregen, want voorheen ging bijvoorbeeld de Pixel 3A nog door het leven als Pixel 3 Lite.

Specificaties Pixel 3A (XL)

Wat betreft de specificaties was al het een en ander duidelijk. Zo dook er medio januari al een Pixel 3A op (toen nog Pixel 3 Lite) met een Snapdragon 670 en 5.65 inch scherm. Die details worden nu ook bevestigd, maar er zijn ook een aantal nieuwe details bekend geworden die we hier kort even opsommen.

  • 5.6 inch OLED-scherm met 1080 bij 2220 pixels  (Pixel 3A)
  • 6 inch OLED-scherm met nog onbekende resolutie (Pixel 3A XL)
  • 12 megapixel camera, 8 megapixel breedhoekcamera
  • 64 GB opslagruimte, 4GB werkgeheugen
  • Draait op Android 9 Pie
  • 3000 mAh batterij (Pixel 3A)

Volgens de laatste berichten zullen deze goedkope Pixels ergens in de lente in de VS op de markt komen, maar van een Nederlandse release is nog geen enkele informatie bekend. Ook welke prijs Google voor deze toestellen gaat vragen is niet bekend, al zal het natuurlijk op een lager prijspunt liggen dan men vraagt voor de reguliere Pixel-toestellen. Wat we meestal zien is dat wanneer de frequentie van de lekken toeneemt, zoals nu bij de Pixel 3A ook gebeurt, dat de daadwerkelijke release van de toestellen dichtbij is. We weten dus waarschijnlijk snel meer over het waar en hoe van de goedkope Pixel 3A en 3A XL.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden