Vergelijk 2.444.021 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Eerste bug fixes Nokia 9 PureView onderweg

Nieuws Eerste bug fixes Nokia 9 PureView onderweg
Door ,

De Nokia 9 PureView is weliswaar nog niet verkrijgbaar in ons land en dat is misschien maar goed ook. De eerste recensies zijn best wel kritisch over het toestel. Juho Sarvikas, Chief Product Officer bij HMD Global, zegt op de hoogte te zijn van de gebreken en aan een oplossing te werken.

Het Mobile World Congress (MWC) ligt achter ons, maar we kijken nog altijd vol goede moed terug op het evenement. Wat hebben we veel nieuwe machtige en prachtige smartphones gezien. Eén van de toestellen die onze aandacht trok was de Nokia 9 PureView. Het is ’s werelds eerste mobiele telefoon met maar liefst vijf cameralenzen aan de achterkant. Ze hebben allemaal een resolutie van 12 megapixels, drie daarvan schieten zwart-witplaatjes en de resterende twee kleurenfoto’s. Daarnaast heeft het vlaggenschip nog een Time of Flight (TOF) of dieptesensor om bokeh-effecten te creëren.

Crashen

Vijf primaire camera’s op een smartphone zie je niet iedere dag. Het is dan ook logisch dat techsites die de hand hebben weten te leggen op het toestel het camerasysteem grondig testen. Eén van hen is Android Authority. De redacteur beklaagt zich allereerst dat het lang duurt voordat de camera-app geopend is, waardoor hij meer dan eens de gelegenheid miste om een gave shot te maken. Veel erger is dat de camera-applicatie regelmatig bevroor en crashte.

Een ander punt van kritiek is de vingerafdruksensor achter het beeldscherm. Deze herkent naar eigen zeggen de helft van de tijd je vingerafdruk niet. De software vraagt om harder op het scherm te drukken, vaak zonder resultaat. Volgens de redacteur moet je accepteren dat de vingerafdrukscanner ‘onbruikbaar’ is.

Nokia 9 PureView hands-on: aan de slag met de pentalens

Nokia 9 PureView hands-on: aan de slag met de pentalens

26 feb 2019 - Aan het begin van deze week heeft HMD Global officieel de Nokia 9 PureView gelanceerd. De nieuwste telg uit de 'Finse' koker doet de nodige wenkbrauwen fronsen. De vrij bizarre pentalens is zeker geen alledaags beeld. Dat en nog veel meer behandelen we in onze Nokia 9 hands-on.

Oplossing onderweg

Juho Sarvikas heeft de kritiekpunten van Android Authority opgemerkt en reageert via Twitter op de review. Hij zegt bekend te zijn met het gegeven dat de camera-applicatie regelmatig crasht. Dat gebeurt volgens Sarvikas alleen als de batterij bijna op is. Dan vindt er een zogeheten ‘voltage drop’ plaats, waardoor de camera zich automatisch afsluit. De topman zegt dat de ingenieurs van HMD Global aan een oplossing hiervoor werken.

Ook erkent Sarvikas dat de vingerafdruksensor achter het beeldscherm beperkingen heeft, al vragen wij ons hardop af of je dit als een ‘beperking’ mag zien of dat het gewoon een bug of defect is. Net als bij de camera-app belooft hij dat HMD haar best gaat doen om de gebruikservaring te verbeteren. Hij komt met een opmerkelijke suggestie om biometrische beveiliging te gebruiken: de Nokia 9 PureView heeft tevens Face Unlock. Gezichtsherkenning is niet de veiligste manier om je smartphone te beveiligen. Als de vingerafdrukscanner niet goed werkt, kun je beter een pincode of wachtwoord gebruiken.

HMD Global weet dus van de gebreken en werkt aan een oplossing. Wanneer we deze kunnen verwachten laat Sarvikas in het midden. Wie weet duurt het dus nog weken voordat deze problemen verholpen zijn. De Nokia 9 PureView ligt later deze maand bij ons in de schappen. Een los toestel kost 599 euro, maar je kunt hem ook nemen in combinatie met een abonnement. Via onze prijsvergelijker vind je de beste aanbiedingen op een rij.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden