Vergelijk 2.025.285 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy A9 (2018) ontvangt Android Pie in Europa

Nieuws Samsung Galaxy A9 (2018) ontvangt Android Pie in Europa
Door ,

De Galaxy A9 (2018) is misschien wel de meest opvallende midranger van vorig jaar. Het fotogenieke apparaat heeft een veelvoud aan camera's in huis om de gebruiker van dienst te kunnen zijn. De A9 kwam wel met verouderde software op de markt. Daar lijkt nu eindelijk verandering in te komen.

Hoewel Samsung al jarenlang grote succes boekt met haar vlaggenschepen, blijven de budget- en midrange-opties vaak ver achter. Niet alleen valt de verkoop hier en daar wat tegen, ook zijn de toestellen in deze segmenten vaak niet de beste. Het roer moest om volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant. Eind 2018 wilde het midrangers lanceren met unieke features. Bleken deze succesvol, dan werden de vernieuwingen eventueel overgenomen door de Galaxy S- en Galaxy Note-series. 

Samsung Galaxy A9 (2018) Android Pie

Naast de Samsung Galaxy A7 (2018) maakte vooral de Galaxy A9 (2018) de blits met zijn vier(!) camera's aan de achterzijde. Zelfs de nieuwste Galaxy S10e, Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus beschikken niet over zoveel lenzen aan de achterzijde. Een groot minpunt van de A9 lijkt nu te worden weggevaagd. SamMobile meldt dat in Polen de eerste Android Pie-updates worden ontvangen. Dat is opmerkelijk, aangezien de update in de Samsung Android Pie roadmap pas in april aan de beurt zou zijn.

Samsung Galaxy A9 (2018)

De Pie-update brengt doorgaans diverse subtiele aanpassingen met zich mee, waaronder Adaptieve Helderheid, veeggebaren, Aanpasbare Batterij en andere kleinigheden. Bij Samsung-telefoons verschilt dit proces echter. Samen met Android Pie krijgen gebruikers namelijk ook de beschikking over One UI. Deze softwareschil vervangt Samsung Experience, de huidige schil van de Zuid-Koreanen die Android er zo andersuit laat zien op Samsung-telefoons. Onder andere gebruik met één hand moet stukken makkelijker zijn met One UI. Meer over deze schil lees je in onderstaand artikel.

Samsung One UI: waardige opvolger van Samsung Experience?

Samsung One UI: waardige opvolger van Samsung Experience?

8 nov 2018 - Samsung heeft de opvolger van Samsung Experience officieel uit de doeken gedaan. De naam One UI klinkt op het eerste oog misschien niet zo spectaculair, maar het brengt toch heel wat veranderingen met zich mee. Wij zetten voor je op een rijtje wat je ervan mag verwachten.

Meer over de Galaxy A9 (2018) 

De Samsung Galaxy A9 (2018) maakt gebruik van een 6,3 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2220 bij 1080 pixels. Onder de motorkap vind je een Snapdragon 660 terug voor het rekenwerk, geklokt op 2,2 GHz. De chipset wordt bijgestaan door minimaal 6GB RAM en 128GB aan intern uitbreidbaar opslaggeheugen. Aan de achterzijde vind je naast de reguliere lens een groothoeklens, telelens en scherptedieptecamera. Er is een accucapaciteit van 3800 mAh inbegrepen. In onze Galaxy A9 (2018) review lees je onze bevindingen.

Samsung Galaxy A9 (2018) review

Samsung Galaxy A9 (2018) review

14 feb 2019 - De Samsung Galaxy A9 (2018) is een opmerkelijke verschijning. Op de achterkant zitten maarliefst 4 camera's. Het brengt de vraag met zich mee hoeveel camera's je eigenlijk nodig hebt. En hoe goed is de Galaxy A9 als je niet bezig bent met plaatjes schieten?

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden