Vergelijk 2.751.472 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC: ‘Android Pie updates verschijnen in tweede kwartaal’

Nieuws HTC: ‘Android Pie updates verschijnen in tweede kwartaal’
Door ,

Slecht nieuws voor wie met een smartphone van HTC rondloopt en vol spanning op Android 9.0 Pie wacht. De smartphonemaker uit Taiwan laat via Twitter weten dat haar vlaggenschepen pas in de loop van het tweede kwartaal de nieuwste Android-versie ontvangen. Het gaat om de HTC U11, HTC U11 Plus en HTC U12 Plus.

Een Android-update komt niet zomaar tot stand. Tussen de aankondiging van een nieuwe Android-versie en de daadwerkelijke uitrol ervan gaan vaak maanden overheen. Het is een tijdrovend en arbeidsintensief proces. Voordat fabrikanten hier tijd, geld en mankracht voor reserveren, denken zij eerst goed na over de rugnummers. Met andere woorden, voor welke telefoons wel en geen update wordt ontwikkeld. Ook chipfabrikanten, keuringsinstanties en providers spelen een belangrijke rol in het verloop. Wil je meer weten over het updateproces? Het onderstaande artikel vertelt je er alles over.

Zo komt een Android-update tot stand

Zo komt een Android-update tot stand

7 feb 2019 - Als Google een nieuwe Android-versie aankondigt, willen we deze het liefst hier direct mee aan de slag. In werkelijkheid moet je er vaak maanden op wachten voordat hij beschikbaar is, als hij überhaupt al wordt ontwikkeld voor jouw toestel. Er komt heel wat kijken bij het uitrollen van de nieuwste Android-versie. In dit artikel wandelen we door het updateproces.

Vertraging

In augustus 2018 lanceerde Google de nieuwste versie van haar besturingssysteem: Android 9.0 Pie. Vervolgens is aan het smartphoneproducenten om kenbaar te maken welke telefoons uit hun assortiment kunnen rekenen op een software-update. Een van de eerste fabrikanten die haar updateplannen naar buiten bracht, was HTC.

Vlak na de lancering van Android Pie meldde het bedrijf dat diverse modellen een update zouden ontvangen, namelijk de HTC U11, HTC U11 Plus, HTC U11 Life en HTC U12 Plus. Vooralsnog blijft het bij mooie woorden en blijven daden achterwege. Van dit kwartet heeft vooralsnog alleen de HTC U11 Life de nieuwste Android-versie ontvangen.

Via Twitter laat HTC weten dat nog wel even gaat duren voordat de andere toestellen Android Pie ontvangen. In de tweet schrijft HTC dat het bedrijf momenteel druk bezig is om de update compatibel te maken met de HTC U11, HTC U11 Plus en HTC U12 Plus. In de loop van het tweede kwartaal (april, mei en juni) ontvangen zij de Android Pie update. Het precieze tijdstip is naar eigen zeggen afhankelijk van de providers in de diverse landen.

Middensegment

Jarenlang stak HTC met kop en schouders boven de rest uit als het gaat om smartphonetechnologie. Inmiddels is het marktaandeel van HTC gemarginaliseerd en gaat het niet al te best met de Taiwanese smartphonemaker. Kwartaal op kwartaal lijdt de smartphonedivisie van HTC verlies. Premium vlaggenschepen als de HTC U12 Plus weten het tij niet te draaien.

Vorig jaar zette HTC een nieuwe koers in. Deze werd ingeluid door een grote ontslagronde, waarbij 1.500 medewerkers, ongeveer een kwart van het totale personeelsbestand, op straat kwam te staan. In een interview eind vorig jaar vertelde HTC-topman Darren Cheng dat zijn bedrijf zich gaat richten op het middensegment, met toestellen als de HTC Desire 12s. Dat moet de smartphoneverkoop van de noodlijdende smartphone-afdeling een stimulans geven. Ook van de HTC U13 en Exodus 1, de eerste blockchain phone van het bedrijf, heeft Cheng grootse verwachtingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden