Vergelijk 4.221.858 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia 4 gerucht: midranger zonder koptelefooningang

Nieuws Sony Xperia 4 gerucht: midranger zonder koptelefooningang
Door , - 1 reactie

De Japanse fabrikant Sony is van werkelijk alle high-tech markten thuis, maar de laatste jaren wil het niet vlotten in de smartphone-industrie. Het roer moet om, en dat weten de Japanners zelf ook. Of dat met de Xperia 4 gaat lukken, wagen we te betwijfelen.

De afgelopen jaren blonk Sony niet bepaald uit op de smartphonemarkt. Hoewel de vlaggenschepen nog wel enig enthousiasme wisten op te wekken bij ons, gooide de prijs vaak roet in het eten. Dit is ook het geval voor de midrangers. Heel erg bijzonder zijn ze vaak niet, en het camerawerk is vaak al helemaal een aanfluiting. Gelukkig is men daar op het Sony-hoofdkantoor zelf van op de hoogte en belooft het beterschap. De Xperia 1 moet hier het levende bewijs van gaan worden.

Waarom Sony smartphonecamera's nooit de beste zijn

Waarom Sony smartphonecamera's nooit de beste zijn

6 mrt 2019 - Hoewel het nog even duurt voordat de Xperia 1 in de winkels ligt, zijn de verwachtingen hooggespannen bij de Japanse fabrikant. Het is niet alleen de eerste moderne telefoon met een 21:9 beeldverhouding, maar ook nog eens de eerste Sony-mobiel waarbij er écht goed is gekeken naar cameraprestaties.

Sony Xperia 4 gerucht

Om nu te denken dat de Xperia 1 samen met de Xperia 10 en Xperia 10 Plus de enige telefoons zijn die de fabrikant uitbrengt dit jaar, dat is een beetje naïef. Sony zou Sony immers niet zijn als er nog een karrevracht aan smartphones uit de doeken worden gedaan dit jaar. Via Sumahoinfo wordt duidelijk dat er een Sony Xperia 4 in de maak is. Deze telefoon moet qua prijs en kwaliteit boven de Xperia 10 (Plus) geplaatst worden. Er is namelijk sterke(re) hardware inbegrepen.

Zo wordt er gesproken over een Snapdragon 710 gecombineerd met 3GB RAM. De opslagcapaciteit is naar verluidt 64GB. Of het geheugen uitbreidbaar is, wordt niet duidelijk. Ten opzichte van de andere midrangers is het scherm een stukje kleiner. Ook vreemd is dat de accucapaciteit slechts 2800 mAh zou bedragen. Een koptelefooningang zou weggelaten worden. Normaal gesproken gebeurt dit alleen bij vlaggenschepen. Al met al lijkt de Xperia 4 een vreemde eend in de bijt te worden. Zeker wanneer je in gedachte houdt dat er een 21:9 display aanwezig zal zijn.

Prijs en release

Helaas is het op dit moment nog niet duidelijk waar de Xperia 4 verkocht gaat worden en hoeveel de midranger moet gaan kosten. Kijkend naar de eerste specificaties zal Sony de 4 duurder maken dan de Xperia 10 Plus, en die is met zijn adviesprijs van circa 430 euro al niet goedkoop.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden